Verzwaringsdeken bevordert slaapkwaliteit

20/02/2021
|
170
Verwaringsdeken

Een verzwaringsdeken kan de kwaliteit van uw slaap nogal verbeteren. Slaapproblemen komen veel voor en de oorzaak kan verschillen per persoon. Het kan ontstaan door een bepaalde ziekte, omdat je ’s avonds je gedachtes niet van je af kan zetten, of omdat je stress hebt. Ook kan het komen doordat je een verkeerd dag- en nachtritme hebt. In de meeste gevallen kan een verzwaringsdeken helpen bij meerdere problemen om uiteindelijk beter te kunnen slapen. Hieronder wordt verteld wat een verzwaringsdeken inhoudt en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een verzwaringsdeken?

Het is geen gewoon deken, maar een deken dat meer gewicht heeft. Het gewicht van de verzwaringsdeken is afhankelijk van het gewicht en lengte van de persoon die onder de deken slaapt. Natuurlijk is het erg belangrijk om het juiste gewicht van de deken te kiezen, zodat je daadwerkelijk de voordelen van deze deken kan gaan ervaren. Het is aan te raden om een verzwaringsdeken te kopen dat ongeveer 10% van jouw eigen lichaamsgewicht bedraagt.

Voordelen van een verzwaringsdeken

Deze zware deken heeft meerdere voordelen, fysiek maar ook geestelijk. Een betere slaap zorgt ervoor dat je je door de dag heen fitter en productiever voelt. Dit leidt ertoe dat je een beter humeur hebt de gehele dag. Maar een verzwaringsdeken helpt ook tegen depressie, angst en dwangstoornissen. Ook worden deze zware dekens gebruikt tegen verschillende ontwikkelingsstoornissen bij kinderen. Denk hierbij aan ADHD, autisme, Asperger, Tourette syndroom en nog meer. Het is aan te raden om vooraf aan de huisarts te vragen om raad als je een verzwaringsdeken wilt aanschaffen tegen een ontwikkelingsstoornis.

Gerelateerd nieuws  Op vakantie in zomer 2021

Voor kind en volwassenen

Verzwaringsdekens zijn zowel geschikt voor kinderen als volwassenen. Zware dekens voor baby’s jonger dan 12 maanden is mogelijk, maar moet eerst nagevraagd worden bij de kinderarts. Als je ervoor kiest om een verzwaringsdeken te kopen voor je kind dan is het belangrijk om met je kind in gesprek te gaan na het gebruik ervan. Hoe voelt je kind zich na het gebruik van de zware deken. Volwassenen hebben wat meer speling bij het uitkiezen van hun verzwaringsdeken. Voor zwangere vrouwen is een verzwaringsdeken ook zeker aan te raden aan het begin van hun zwangerschap, overleg deze keuze wel met je verloskundige.

Recent

Wanneer moet je een schoen repareren?

25/06/2024

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Meer in deze categorie

Tips voor werkende moeders in de marketingindustrie

|
Gezondheid

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

|
Gezondheid

Computerwerk nog mogelijk met een whiplash?

|
Gezondheid

Beste manieren om je make-up te verwijderen zonder huidirritatie

|
Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!