Tips om lekker te ontspannen als je niet veel tijd hebt!

08/02/2022
|
180
etherische olie

In de wereld van tegenwoordig is het moeilijk om nog eens echt tot rust te komen. We moeten vaak gebruik maken van enkele gestolen momenten om te ontspannen, doorheen onze drukke werkdagen, sociale verantwoordelijkheden en ons familieleven. Gelukkig hebben we als mensen geen lange vakanties nodig om de batterijen weer op te laden. Daarom geven we vier tips om kort te ontspannen!

1. Ga meer sporten

Een van de beste manieren om stress te verwerken, is door je lichaam te bewegen. Door te gaan lopen of naar de fitness te gaan, komen er endorfines in je lichaam vrij, die resulteren in een ontspannen en gelukkig gevoel! Als je geen uurtje vrij hebt, dan kan je altijd een aantal minuten dansen of jumping jacks doen! Ook een wandeling met je favoriete viervoeter kan hier al veel helpen en je krijgt nog frisse lucht ook!

2. Maak gebruik van etherische olie

Wanneer je wil ontspannen, kan je rekenen op etherische olie en sojakaarsen. Je kan je favoriete ontspannende geur kiezen, bijvoorbeeld lavendel, waarvan het wetenschappelijk bewezen is dat het een relaxerende werking heeft. Je gebruikt een etherische olie zoals je zelf wil. Je kan het op je lakens sprenkelen voor het slapen gaan of in je badwater doen om de hele badkamer te laten geuren. Overdag kan je dit ook op een zakdoek sprenkelen, zodat je de geur altijd bij de hand hebt!

Gerelateerd nieuws  Wanneer begin je met personal training volgen in Zutphen?

3. Let op wat je drinkt

Als je stress hebt en een onrustig gevoel krijgt, kan het vaak liggen aan wat je eet of drinkt. Een grote boosdoener is koffie en andere dranken die cafeïne bevatten. Cafeïne kan de stress nog uitvergroten en dan kan je hartkloppingen krijgen en een angstig gevoel, wat helemaal niet fijn is. Wanneer je stress hebt, drink je dus beter thee en water!

4. Doe ademhalingsoefeningen

Ons lichaam is een fantastisch systeem dat je ook kan controleren. De meest eenvoudige manier om te ontspannen is door te letten op je ademhaling. Door diep in te ademen en vervolgens lang uit te ademen, kom je tot rust. Daarbij is deze oefening ideaal voor iedereen die veel nadenkt, aangezien je aan één ding denkt, namelijk je ademhaling. Deze oefening doe je zo kort of zo lang als je zelf wil, dus je kan het perfect in je drukke werkschema passen!

Lees ook: hoe jij het beste kunt ontspannen op vakantie.

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

|
Gezondheid

Computerwerk nog mogelijk met een whiplash?

|
Gezondheid

Beste manieren om je make-up te verwijderen zonder huidirritatie

|
Gezondheid

Marketing trends in de gezondheidssector

|
Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!