Welke soorten elektrische schakelaars zijn er?

04/07/2022
|
104
elektroshop

Met zoveel soorten elektrische schakelaars die op de markt verkrijgbaar zijn, is het absoluut noodzakelijk om te weten wat een bepaalde schakelaar anders maakt dan de andere. Met andere woorden, elke schakelaar heeft zijn eigen unieke functie en door de specifieke werking ervan te begrijpen, kunnen we een betere aankoop doen, rekening houdend met onze vereisten. Naast het basismechanisme van in- en uitschakelen, hebben sommige elektrische schakelaars geïntegreerde functies, zoals indicatoren. In dit artikel hebben we verschillende soorten elektrische schakelaars benoemd om het selecteren van schakelaars voor jouw ruimte te vergemakkelijken. Handig hierbij is het gebruiken van een kortingscode zoals bijvoorbeeld de Elektroshop kortingscode. Organisaties die dit soort codes aanbieden geven jou de kans om aanzienlijk minder te betalen voor je totale aankoop.

Alle soorten schakelaars

 

Enkelpolige schakelaar

Ook wel tuimelschakelaars genoemd, enkelpolige elektrische schakelaars zijn het meest voorkomende type schakelaars. Een enkelpolige schakelaar bedient één armatuur vanaf één locatie. Deze schakelaars zijn het gemakkelijkst te bedienen, te installeren en te vervangen.

Dubbelpolige schakelaar

Een dubbelpolige elektrische schakelaar bedient twee armaturen zonder een aparte doos te installeren. Het is eigenlijk als aparte enkelpolige schakelaars, die mechanisch met dezelfde knop worden bediend. Deze schakelaars zijn ook eenvoudig te bedienen, te installeren en te vervangen.

Driewegschakelaar

Een driewegschakelaar bedient een armatuur vanaf twee verschillende locaties. Deze schakelaars worden vaak gebruikt in trappenhuizen, gangen en grote kamers, om probleemloos toegang te krijgen tot het armatuur. Deze schakelaars zijn een beetje ingewikkeld om te installeren, maar eenvoudig te bedienen.

Gerelateerd nieuws  De beste telefoonmodellen

Vierwegschakelaar

Een vierwegschakelaar bedient één armatuur vanaf drie verschillende locaties. Deze schakelaars worden over het algemeen gebruikt in grote hallen of grote kamers waar gemakkelijke toegang nodig is om verlichtingsarmaturen in/uit te schakelen. Bij twee 3-standenschakelaars in een 4-standenschakeling moet een vierwegschakelaar worden gebruikt. Deze schakelaars zijn vrij ingewikkeld om te installeren.

Schakelaar voor meerdere locaties

Zoals de naam al doet vermoeden, bedient een schakelaar voor meerdere locaties één armatuur vanaf drie of meer locaties. Deze schakelaars worden over het algemeen gebruikt in grote ruimtes, gangen en trappenhuizen, waar meerdere bedieningselementen bijdragen aan de veiligheid en het gemak. Deze schakelaars zijn vrij ingewikkeld om te installeren.

Belschakelaar

Belschakelaar is niets anders dan een basisschakelaar die wordt gebruikt om deurbellen in huizen en kantoren te bedienen. Een belschakelaar met indicator stelt de persoon in staat om te weten of de stroom er is of niet, naast snelle toegang tot de schakelaar als het allemaal donker is. Deze schakelaars zijn eenvoudig te bedienen en te installeren.

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Is affiliate marketing het proberen waard?

|
Webshop

Een website opstarten voor je bedrijf

|
Algemeen, Bedrijf

De geschiedenis van software ontwikkeling

|
Bedrijf, Webshop

Een paar handige tips om uw bedrijf te laten groeien

|
Bedrijf, Webshop
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!