De geschiedenis van software ontwikkeling

14/12/2022
|
231
software ontwikkeling

Techniek bestaat al eeuwen. Software maakte zijn debuut in 1948 en werd pas in 1952 zo genoemd. Het zou tien jaar later zijn als de discipline software ontwikkeling zijn naam kreeg en het verdiende als een vorm van ontwikkeling op hetzelfde niveau als andere. De afgelopen 50 jaar heeft software ontwikkeling een interessante reis gemaakt en is het een essentieel onderdeel geworden van het vormgeven en onderhouden van de wereld.

De 60er jaren

De jaren zestig waren een tijd waarin software ontwikkeling werd geaccepteerd als zijn eigen vorm van ontwikkeling, maar het was ook een tijd van moeilijkheden voor de ontwikkeling van software. De software had moeite om goed werkend te blijven met de hardware en veroorzaakte problemen voor het veld. In 1968 wordt een NAVO-conferentie over software ontwikkeling gehouden. De tweede zou een jaar later volgen. De conferenties waren bedoeld om de problemen van de softwarecrisis aan te pakken en om richtlijnen en best oefeningen voor de ontwikkeling van software vast te stellen.

De 70er jaren

In de jaren 70 ging de softwarecrisis door terwijl software ontwikkelaars het schip probeerden recht te zetten. Het was een tijd waarin software ontwikkeling op nieuwe ideeën begon te komen, en talen en hardware werden geintroduceerd. In 1975 maakte de eerste PC zijn debuut, deze waren ontworpen voor zakelijk gebruik en niet voor thuis gebruik.

Gerelateerd nieuws  Energie-efficiëntie bij bedrijven

software ontwikkeling

De 80 en 90er jaren

De jaren tachtig bleven grote veranderingen vertonen toen de softwarecrisis begon af te nemen. Nieuwe talen en tools helpen bij het begin van de reis naar betere ontwikkeling en de beweging naar objectgeoriënteerd programmering begint. De 90er jaren waren een goede tijd voor programmeertalen, waarbij enkele van de meest populaire talen die tegenwoordig worden gebruikt, werden geïntroduceerd. In de jaren negentig werden een aantal andere grote veranderingen in de software ontwikkelingsindustrie geïntroduceerd: objectgeoriënteerd programmeren begon in populariteit te groeien, het internet maakte zijn debuut en er werd een nieuwe benadering van ontwikkeling geïntroduceerd.

2000-2010

Talen en tools werden minder een focus in het jaar 2000. Bedrijven bleven verbeteren op wat in de twee decennia ervoor was ontwikkeld. De grotere focus in de jaren 2000 lag op methodologie, aangezien ontwikkelaars probeerden het proces beter te laten inspelen op de behoeften van de klant, winstgevender en gemakkelijker te creëren. Hoewel de talen en methoden voortdurend worden verbeterd, verschuift de focus opnieuw vanaf 2010 naar de behoefte aan software ontwikkelaars met een nieuwe leerstijl die is gemaakt om het traditionele software ontwikkelingsonderwijs te verbeteren.

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Succesvolle buitenreclame met billboard marketing

|
Bedrijf

Het proces wat jouw pakketje aflegt

|
Bedrijf

De opkomst van influencer-marketing: hoe merken samenwerken met influencers om hun doelgroep te bereiken

|
Bedrijf

Het belang van branding voor een luxe tuinarchitect

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!