Met het begin van de zomer betekent het ook dat wespen, muggen en de eikenprocessierupsen weer op de loer liggen

05/07/2021
|
217
processierups

De zomer is eindelijk aangebroken. Veel mensen hebben op dit moment gewacht. Eindelijk weer barbecueën, naar het strand en van de zon genieten. Eindelijk weer lekker naar buiten. Voor mensen is het belangrijk om genoeg vitamine D binnen te krijgen. Het grootste gedeelte van de vitamine D die mensen binnen krijgen komt via de zon. Dat betekent dat je dus naar buiten moet gaan om deze te krijgen. Helaas vergeten veel mensen dan dat in de zomer de wespen, muggen eikenprocessierupsen weer op de loer liggen.

De wesp

De wesp is een echt plaaginsect voor mensen. De wesp komt namelijk af op zoetigheid denken veel mensen. Dit klopt niet helemaal. De wesp is namelijk opzoek naar. Het insect is namelijk een jachtinsect dat op zijn eigen eten jaagt. Zo eet de wesp niet alleen zoetigheid maar ook bijvoorbeeld vis of vlees. Het nest van de wesp bestaat in veel gevallen uit papier. Dit papier bestaat uit een grote hoeveelheid hout dat de wesp weg knaagt en vervolgens meeneemt. De wesp kan ook onder de grond leven. Dit worden ook wel graafwespen genoemd. Deze graafwespen steken overigens niet. De gewone wesp doet dit wel. Het grote verschil met de bij is dat de gewone wesp na een steek niet doodgaat. De bij gaat altijd dood een steek met zijn angel.

Gerelateerd nieuws  Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

De mug

Naast wespen kun je natuurlijk ook last krijgen van muggen. Het vreselijke gezoem van de mug zorgt ervoor dat je ’s nachts niet kunt slapen. Vervolgens zorgt de prik van de mug ervoor dat je jeuk krijgt. In de slechte gevallen kan een prik van een overigens ziektes met zich meer brengen. Probeer deze prik dus te voorkomen door plekken met stilstaand water aan te pakken.

Een processierups

Een probleem wat we steeds vaker zien is de processierups. Dit beestje verzameld zich massaal in nesten die meestal te vinden zijn in eikenbomen. De kleine haartjes van de processierups kunnen door een mens ingeademd worden. Dit zorgt voor een branderig gevoel. Daarnaast kunnen de haren ook in de ogen terechtkomen. Mensen kunnen een allergische reactie van deze haartjes krijgen. Bij veel last is altijd verstandig om vandaar een arts te raadplegen.

Recent

Wanneer moet je een schoen repareren?

25/06/2024

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Meer in deze categorie

Wat is het grootste eiland ter wereld?

|
Natuur

Steden worden steeds duurzamer

|
Algemeen, Natuur

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

|
Algemeen, Natuur

De mooiste plekken om te wandelen in Nederland

|
Hobby & Vrije tijd, Natuur
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!