Wat te doen bij pech op de weg

22/05/2021
|
88
auto huren Sittard

Als je nog nooit eerder te maken hebt gehad met pech aan je auto onderweg, kan het voorkomen dat je ineens onder veel druk komt te staan wanneer dit wel gebeurt. Wat moet je doen in dit soort situaties en bij wie moet je terecht? Met deze tips weet je altijd wat je te doen staat, mocht je getroffen worden door een ongeval op de weg.

De eerste stappen

Op het eerste moment dat je denkt dat dat ratelende geluid vanuit de motorkap of dat knipperende rode lichtje in het dashboard misschien wel ernstig kan zijn, is het verstandig om je auto zo snel mogelijk ergens stil te zetten. Hoewel de beste oplossing is om bij een parkeerplaats of een tankstation te stoppen, is dit niet altijd mogelijk. Als er geen ideale stopplek in zicht is, dan zal je moeten stoppen aan de zijkant van de weg. Zet eerst je alarmlichten aan, zodat anderen kunnen zien dat je wilt stoppen. Parkeer de auto nu zo dicht mogelijk bij de rechtervangrail en zorg dat de voorwielen richting de vangrail toe gedraaid staan. Het is nu het moment om rechts uit de auto te stappen en om achter de vangrail voor hulp te bellen.

Gerelateerd nieuws  Hoe herken je een echte VOG?

Hulp bellen

Als er acuut gevaar dreigt, zoals rook onder de motorkap, bel dan eerst 112. Bel anders de ANWB-wegenwacht. Het nummer hiervan staat soms aangegeven in de auto. Stel je zou een auto huren in Sittard bij Adrem Autoverhuur, dan zal je de informatie kunnen vinden in je huurauto. Als je een hulpverlener hebt gebeld, dan zullen ze je waarschijnlijk vragen om wat informatie, zoals waar je je bevindt en aan welke kant van de snelweg. Deze informatie kan je vinden op het dichtstbijzijnde hectometerpaaltje.

De beste remedie tegen pech onderweg is natuurlijk een goed onderhouden auto. Zorg dus dat je je auto altijd goed onderhoudt en dat je een auto huurt bij een erkende autoverhuurder. Wil je een auto huren in Sittard? Dan is het beste om te huren bij Adrem Autoverhuur. Zij beloven altijd auto’s in uitstekende conditie, zodat je niet met pech langs de weg komt te staan.

auto huren Sittard

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Energie-efficiëntie bij bedrijven

|
Bedrijf

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

|
Bedrijf

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!