Beroepschauffeur, wat komt er allemaal bij kijken?

05/08/2021
|
113
code95

Bij beroepschauffeur denken we aan vrachtwagen- en buschauffeur. Twee beroepen waarbij je zeer veel onderweg bent. Maar wat komt er nu bij kijken om te kunnen uitvoeren? Uiteraard is het zeer belangrijk om met het voortuig overweg te kunnen. Hierbij moet je dus denken aan zeer veel praktijk lessen en daarna de ervaring. Dit kan in het begin zeer overweldigend zijn omdat het voertuig een heel stuk groter is dan een auto. Waar dit voor sommigen als vanzelfsprekend is, kan dit voor de ander een grote uitdaging zijn. Maar uiteraard heb je daarom niet voor niks praktijk lessen om met een ervaren instructeur alles onder de knie te krijgen.

Belangrijke theorie in code95

Naast alle praktijk moet je ook veel theorie kennen. Niet alleen de gebruikelijke wet- en regelgeving wat je al leert voor de auto. Maar ook administratie en een stukje techniek. Nu word je niet direct administratief medewerker of monteur, maar je krijgt wel de nodige informatie die belangrijk is in het beroep. Voor de chauffeurs bekwaamheid genaamd code95 krijg je al deze theorie wat zeer belangrijk is voor goederen- en personen vervoer. In deze theoretische vakken komen alle administratieve handelingen naar voren wat je in Nederland en Europa dient te weten. Daarnaast zijn hier 2 praktijk toetsen aan verbonden die verplicht zijn om code95 te kunnen halen.

Gerelateerd nieuws  Zachter haar door zacht water

Herhaling na 5 jaar

Code95 dien je elke 5 jaar te herhalen. Dit zodat je up-to-date bent met de nieuwe wetten en regels die kunnen zijn ingevoerd in deze tijd. Hier kun je denken aan administratieve veranderingen of meer nieuwe verkeersregels. Doordat chauffeurs dit elke 5 jaar herhalen zorgt het voor meer verkeersveiligheid op de weg. De gemiddelde autorijder zit maar een paar uur in de auto om van en naar het werk te gaan. Waar chauffeurs de hele dag achter het stuur zitten. Het zorgt ook voor betere vaardigheden voor de chauffeurs wat helpt bij het verminderen van het brandstofverbruik en minder schade aan de voertuigen. Het is dus van groot belang voor de chauffeur en voor de werkgever.

code95

Meer blogs lezen? Lees ook de voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Energie-efficiëntie bij bedrijven

|
Bedrijf

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

|
Bedrijf

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!