Wat is SEA?

03/09/2021
|
204
SEA advies

SEA staat voor Search Engine Advertising, kortgezegd is dit dus zoekmachine adverteren. Een online marketeer is hier dus gespecialiseerd in. Je houd je bezig met het opzetten, monitoren en bijsturen van advertentie campagnes binnen zoekmachines.

Zoekmachine adverteren betekent dus dat je met een advertentie in een zoekmachine komt te staan. Je stelt voor een advertentie een paar zoekwoorden op. De advertenties worden dan getoond als iemand zoekt op dat bepaalde woord. En de adverteerder betaald als er dus op de link wordt geklikt.

Het zijn vooral tekstadvertenties die je ziet in een zoekmachine, maar je hebt bijvoorbeeld ook shoppingadvertenties waar een prijs en afbeeldingen bijstaan. Een tekstadvertentie bestaat altijd uit een titel, URL en een beschrijving.

SEA advies

Het verschil tussen SEA en SEO

Heel kort uitgelegd wat SEO is. SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit houdt in dat je je website gaat optimaliseren op te kijken hoe je vindbaarheid is in google. Dit zijn dus niet de advertenties maar de links die eronder staan.

Als eerste verschil is dat SEA veel sneller resultaat levert dan SEO. Zodra jij je campagne hebt opgezet wordt het gelijk weergeven in de zoekresultaten. Maar je advertenties blijven niet voor lang, als je budget op is, is je advertentie ook gelijk weg. Maar je kan altijd SEA advies vragen voor de beste resultaten. En bij SEO kan het soms 6 maanden duren voordat je eindelijk verschil ziet. Maar de resultaten blijven ook langer aanwezig zonder dat je er veel aan moet doen.

Gerelateerd nieuws  Nipponia Pride: Het ideale alternatief voor de snorfiets zonder helm of rijbewijs

SEA legt meer focus op het budget en de meetbaarheid van een lopende campagne. Daarom moet je goed nadenken in welke campagne je het beste kunt investeren. En dan heb je SEO en dit veel meer gericht op de vindbaarheid van je website op google. En je moet daarnaast dus de juiste zoekwoorden kiezen anders kan je niet groeien.

Dan heb je zoektermen en zoekwoorden. SEA gebruikt zoektermen. Als een SEA campagne goed presenteert op bepaalde zoektermen wordt hier meer focus opgelegd op de maximale resultaten te behalen. En bij een SEO focus je je meer op zoekwoorden. Je kijkt welke het grootste zoekvolume hebben, verwerkt deze in je website zodat je zoveel mogelijk bezoekers te krijgen.

 

SEA advies vragen

Als dus SEA wilt gebruiken om je website te laten groeien kun je het best SEA advies vragen aan een bedrijf. Ze zullen je helpen met een doelgroep op te stellen en te kijken naar wat je wilt bereiken. Aan de hand daarvan wordt er bepaald wat je kunt doen en wordt er een budget bepaald. En dan kan het adverteren beginnen.

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

|
Algemeen

Psychologie achter kleuren in branding

|
Algemeen

Opkomende marketingtrends in 2024 waar bedrijven gebruik van moeten maken

|
Algemeen

Leuke ideeën om je vriendin cadeau te geven met Kerst

|
Algemeen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!