Wat is lekker bij echte verse koffie?

03/12/2021
|
233
kwaliteit koffie

Wie eenmaal verse koffie proeft, wil niet meer anders. Koffie van verse koffiebonen, dat is goede kwaliteit koffie. Eigenlijk kun je deze koffie prima drinken zonder wat erbij. De smaak is zo al voortreffelijk. Wil je er toch wat bij?

Verse koffie met een eigen verse appeltaart

Er is natuurlijk niks mis met het kopen van een kant-en-klaar appeltaart en een bus slagroom, bij de Albert Heijn. Voor verse koffie is het alleen wat minder passend. Wat wel kan, dat is zelf een verse appeltaart maken. Daarvan zijn diverse recepten op het internet. Ook vind je genoeg pakken met zelfrijzend bakmeel, inclusief recept.

De truc zit hem in het personaliseren van het recept. Dat kan betekenen dat je niet werkt met zelfrijzend bakmeel, maar met een eigen afgepaste hoeveelheid gist. Je kunt ook variatie aanbrengen met het voorweken van de rozijnen. Dit kun je namelijk in water doen, maar ook in rum. Daarmee krijg je een hele typische smaak. Ook al zijn goudrenetten populair, je kan ook eens andere soorten appels uitproberen. Zo krijg je echt een eigen appeltaart.

kwaliteit koffie

De slagroom

Natuurlijk hoort er dan ook slagroom bij. De beste slagroom? Die komt niet uit de supermarkt, helaas. De beste slagroom is gemaakt van de room van de bakker. Die kun je niet in de supermarkt kopen. Wel bij een groothandel. Wat er zo bijzonder is aan de room van de bakker? Die room heeft een vetpercentage van zo'n 35-40%.

Gerelateerd nieuws  Benen trainen en spierpijn

Voor op de appeltaart is het ook handig dat de slagroom natuurlijk niet meteen uitlekt. Dit los je op met een zakje slagroomversteviger. Slagroomversteviger zorgt ervoor dat de slagroom in zijn vorm blijft. Het zorgt ook nog eens voor dat de slagroom luchtig blijft.

Hoe zet je koffie van verse koffiebonen?

Koffie kun je zetten met bijvoorbeeld een espressoapparaat of met een French Press. Ook de manier van koffie zetten, zorgt namelijk voor een eigen specifiek resultaat. Kwaliteit koffie krijg je niet zomaar.

Heb je een espressomachine dan zijn een aantal dingen belangrijk. Ten eerste moet bijvoorbeeld de druk tussen de 9e 12 bar zijn. De hoeveelheid koffie is ongeveer 10 gram. Verder is de hoeveelheid water voor een espresso ongeveer 30 ml. Dan kun je de kracht in de filterdrager ook nog instellen. Die moet ongeveer 27 kg zijn. Alles klaar? Dan is er nog maar één ding nodig, een kopje. Geniet van de goede kwaliteit koffie.

Recent

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Duurste keuken ter wereld

17/06/2024

Meer in deze categorie

Drie wijntips voor de ultieme vrijmibo

|
Eten en Drinken

Proost op de trends van alcoholische dranken in 2024

|
Eten en Drinken

Manieren om af te vallen

|
Eten en Drinken, Gezondheid

Waarom je bewerkt eten het beste kunt vermijden

|
Eten en Drinken, Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!