Wat is fotografie?

schoolfotograaf Amsterdam

Tegenwoordig draait heel veel om fotografie zonder dat we hier vaak bij stil staan. Onze socialmediakanalen staan er vol mee. Bij alles wat we doen maken we een foto of een video. Het is de standaard geworden voor veel mensen en dat is ook niet gek, want we hebben altijd een camera opzak. Maar weet je daadwerkelijk wat een foto nu precies is?

Op een simpele manier zeggen we vaak laten we foto’s maken, maar foto’s kunnen alleen worden gemaakt met behulp van licht en straling, hierdoor kunnen objecten en afbeeldingen vastgelegd worden en leggen we een moment in tijd vast. Omdat we een moment in tijd vast leggen kunnen we bepaalde herinneringen altijd terugkijken. Na verloop van tijd vergeten wij nu eenmaal veel en bepaalde herinneringen vervagen volledig. Met behulp van fotografie kunnen we deze herinneringen vorm geven. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende mogelijkheden met fotografie zo ook in Amsterdam. In deze blog worden enkele voorbeelden gegeven om te illustreren wat voor soort fotografie je in Amsterdam kunt doen.

Landschapsfotografie

Landschapsfotografie is een soort fotografie die zich richt op het fotograferen van landschappen. Dit is natuurlijk heel divers, er zijn talloze mogelijke foto's. Deze foto's zijn meestal gemaakt tijdens een storm of zonsopgang / zonsondergang. Typische buitenlandse dorpen kunnen ook van een afstand worden gefotografeerd. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Gerelateerd nieuws  De digitalisering van bedrijven en organisaties

Portretfotografie

Bij deze manier van fotografie worden enkel foto’s gemaakt van de persoon zelf met als doel om iets persoonlijks te laten zien van deze persoon. De fotograaf probeert bij deze manier van foto’s maken het beste naar voren te laten komen van de persoon en dit te tonen. Onder portretfotografie vallen ook huwelijksfotografie, glamourfotografie, kinderfotografie, babyfotografie en zelfs huisdierenfotografie. Hoewel er ook mensen worden gefotografeerd in modefotografie en naaktfotografie, tellen we deze vormen niet mee bij portretfotografie. In deze gevallen heeft de foto niets te maken met het model en zijn uiterlijk, maar met de gedragen kleding of het lichaam en zijn vorm.

Schoolfotograaf Amsterdam

De schoolfoto’s iedereen ken ze nog wel van school. Een keer per jaar komt de schoolfotograaf in Amsterdam langs om foto’s te maken van de leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs vast. De foto’s die aangeleverd worden door schoolfotograaf in Amsterdam kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor schoolpasjes en voor in het schoolsysteem. Een schoolfoto is een blijvende herinnering aan de schooltijd. Een schoolfotograaf in Amsterdam komt één keer per jaar langs, zodat leerlingen elk jaar een foto van zichzelf kunnen maken.

Recent

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

14/09/2023

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

12/09/2023

Zonnepanelen. Doen of laten?

07/09/2023

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

04/09/2023

Een website opstarten voor je bedrijf

23/08/2023

Meer in deze categorie

Zonnepanelen. Doen of laten?

|
Dienstverlening

3 irritaties die iedereen wel herkend op vakantie

|
Hobby & Vrije tijd

Nadelen van online reviews

|
Algemeen, Bedrijf

De mooiste plekken om te wandelen in Nederland

|
Hobby & Vrije tijd, Natuur
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!