Wat is Bpost en hoe is het ontstaan?

15/09/2021
|
84
bpost klantendienst

Bpost is het postbedrijf van België. Voor september 2010 was de naam van het bedrijf De Post. Het bedrijf houd zich bezig met ophalen, sorteren en transport van de bestellingen, brieven en pakjes.

In 1830 werd het bedrijf opgericht. Het bedrijf heeft veel verschillende namen gehad. Sinds 17 maar 2000 is het bedrijf zelfstandig geworden. Dit kwam omdat de federale overheid beheerscontracten heeft afgelegd met Bpost over het dienstverleningsniveau.

Toen Frans Rombouts begon als bestuurder van het bedrijf heeft er veel modernisering plaats gevonden. Bij hielp met verbetering van de ICT en samenwerkingen met externe pagina’s. Ook het verbeteren van de Bpost klantendienst was hier een onderdeel van.

In 2002 nam Johnny Thijs de leiding over. Hij hield zich vooral bezig met verbetering. Rambouts had voor veel modernisering gezorgd maar er niet alles verliep even soepel. Daarom was Thijs vooral bezig met kijken naar wat er fout ging en dat te verbeteren.

In 2014 ging Koen van Gerven aan het werk als leidinggevende. Hij wilde graag een samenwerking aangaan met PostNL. Hij zag dat er veel concurrentie was tussen de 2 en wilde daarom graag een samenwerking. Dit is mislukt. PostNL heeft het aanbod van Bpost 2 keer afgewezen. Van Gerven wilde dit graag omdat de 2 samen het drie na grootste postbedrijf zouden zijn.

Gerelateerd nieuws  Een huis huren of kopen?

Nu in 2021 is Jean-Paul Avermeart de baas.

bpost klantendienst

Klanttevredenheid van Bpost

De klanten van Bpost zijn over het algemeen zeer tevreden over de Bpost klantendienst. Het kan natuurlijk wel een gebeuren dat er iets fout kan gaan. dan kunnen de klanten een klacht indienen bij de Bpost klantendienst.  De klantvriendelijkheid van Bpost is hoog. Als je een klacht indient bij de Bpost klantendienst zal deze gelijk aangehoord worden en worden behandeld. Hierdoor zijn klanten blij met de service van Bpost.

 

De voordelen van de coronacrisis

Ondanks de coronacrisis heeft Bpost veel groei gezien. De klanttevredenheid was nog nooit zo hoog als voor de coronacrisis. En natuurlijk was er een flink stijging van de pakketjes. In tijden van crisis is samenwerking heel belangrijk en deze is ook flink gegroeid in de tijd van corona.

Ook heeft het Bpost wordt een stuk kunnen helpen modernisering. Hierdoor werd ook veel meer digitaal gedaan.

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

|
Algemeen, Natuur

De ultieme sport motivatie

|
Algemeen, Hobby & Vrije tijd

De diverse wereld van interieurstijlen 

|
Algemeen

Netjes uitzien voor een sollicitatie

|
Algemeen
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!