Een grotere naamsbekendheid creëren

07/12/2022
|
224
naamsbekendheid vergroten

Een grotere naamsbekendheid kent vele voordelen. Meer mensen weten wie je bent en waar je voor staat. Bovendien kan het ook zomaar zijn dat je meer gaat verkopen. Dit heeft ermee te maken dat je een grotere invloed hebt. Echter zijn er ook een aantal negatieve effecten van een grotere naamsbekendheid. Een grotere naamsbekendheid zorgt ervoor dat iets meer onder het vergrootglas ligt. Dus alles wat gebeurt, zal sneller opgepakt worden. Zo ook met negatieve punten. Dit kan betekenen dat er negatieve publiciteit is. Maar om te beginnen, hoe zorg je voor een grotere naamsbekendheid? Dat lees je in deze blog!

PR-bureau

Een PR-bureau zorgt voor een free publicity. Dit wordt ook wel gratis publiciteit genoemd. Gratis publiciteit levert jou meer zichtbaarheid en naamsbekendheid op. Een PR-bureau kan hierin voorzien, doordat zij precies weten welke media ingezet moet worden voor iemand. Het PR-bureau zorgt ervoor dat er relevante media ingezet wordt, om voor jou een maximaal resultaat te behalen.

De kosten van PR-bureau verschillen per bureau. Wel is het algemeen bekend, wat men gemiddeld betaalt voor een PR-bureau. Een enkel persbericht is vaker al €350,-. De inkomsten van een PR-bureau zijn erg verschillend, per grootte van het bureau. Er zijn bureaus die €10.000,- per maand van een klant verdienen, maar er zijn ook bureaus die €20.000,- per jaar van een klant verdienen.

Een PR stunt

Met een gekke stunt, kun je onder andere naamsbekendheid vergroten. Belangrijk is om een stunt te organiseren, die genoeg reacties oproept. Iedereen moet het te weten komen en media moet er over schrijven. Het is wel belangrijk om enigszins binnen de lijntjes te blijven met de stunt. Op het moment dat de stunt te ver gaat, kan het zijn dat er juridische gevolgen zullen optreden.

Gerelateerd nieuws  Betaal niet voor niks!

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising. Het houdt in dat er wordt geadverteerd binnen Google. Het adverteren binnen Google zorgt voor een vergrotende bekendheid binnen de doelgroep. Dit komt, omdat allereerst de advertenties bovenaan komen te staan in Google. Pas na de advertenties volgen de organische zoekresultaten.

Landingspagina’s

Een landingspagina is een pagina waar iemand op terecht komt, op het moment dat de bezoeker een bepaald zoekwoord in Google opzoekt. Zo kan een pr bureau in Rotterdam een landingspagina hebben met “pr bureau Amsterdam”. Op deze manier vergroot het pr bureau zijn bekendheid naar een andere stad. Zo kan het bureau ook klanten trekken uit een andere stad.

In deze blog zijn verschillende manieren verteld hoe jij de naamsbekendheid kunt vergroten. Was je al bekend met een van deze mogelijkheden of zijn deze nieuw voor jou? Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “een paar handige tips om uw bedrijf te laten groeien“ of “wat is anticiperen en waarom is dat zo handig

Recent

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Duurste keuken ter wereld

17/06/2024

Meer in deze categorie

Hoe kies je een goede dakdekker?

|
Algemeen, Wonen

Tips voor starters: succesvol je eerste huis kopen

|
Algemeen

Tips om een bedrijf te beginnen

|
Algemeen

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

|
Algemeen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!