Verschillende soorten verband

08/02/2023
|
214
Verband

Geen EHBO diploma? Geen probleem! In dit artikel ga je lezen wat voor verschillende soorten verband er zijn en waarvoor je deze gebruikt.

Buisverband

Een buisverband is een elastisch, rondgewoven verband. Het doel van dit verband is om lichte compressie te geven of om te fixeren. Het voordeel hiervan is dat het verband aaneengesloten over een lichaamsdeel geplaatst kan worden. Het neemt ook makkelijk de betreffende lichaamsvorm aan.

Netverband

Netverband is net zoals buisverband gemaakt om compressie te geven of te fixeren. Ook al ziet dit verband er anders uit dan het buisverband, wordt het wel vaak onder dezelfde naam verkocht.

Onsteriele gazen

Met onsteriele gazen kun je wonden snel en veilig behandelen. Het zijn kleine, niet-steriele doekjes die geschikt zijn als afdekmateriaal van wonden en kunnen ook gebruikt worden om wonden te reinigen. Het materiaal is zacht en heeft een hoog absorbeer vermogen.

Steriele kompressen

Er zijn naast onsteriele gazen ook steriele gazen. Met deze kompressen kun je ook wonden afdekken en reinigen. Het grootste verschil met de niet steriele gaasjes is dat de steriele kompressen verpakt zitten. Dit zorgt ervoor dat het gaasjes geen ziektekiemen of andere besmettingsvormen bevat.

Gerelateerd nieuws  Verschillende banen in de bouw

Zwachtels/drukverband

Een zwachtel is een langwerpig stuk textiel dat wordt gebruikt als drukverband. Het wordt meestal gebruikt bij een vochtophoping of als ondersteuning bij een blessure. Zwachtels zijn er in verschillende soorten en maten. Als er een hevige bloeding plaatsvindt wordt er een traumazwachtel gebruikt.

Snelverband

Een snelverband is een verbandmiddel waarmee je grote wonden snel en gemakkelijk kunt afdekken. Dit verband bestaat uit meerdere delen. Je hebt een wondkussen, gaas en twee hydrofiele zwachtels. Het is een steriel verbandmiddel wat compressie geeft en een bloeding kan stelpen.

Mitella

De mitella is een doek wat om de nek wordt gehangen om een gekneusde of gebroken schouder, pols, arm of hand te stabiliseren. De mitella heeft als doel het betreffende lichaamsdeel te ontlasten waardoor het genezingsproces bevorderd wordt.

Verbandwatten

Met verbandwatten kun je verschillende dingen doen. Zoals bijvoorbeeld hevige bloedingen stelpen en de huid desinfecteren. De watten hebben een hoog absorberend vermogen en zijn uitermate veelzijdig.

Recent

Wanneer moet je een schoen repareren?

25/06/2024

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Meer in deze categorie

Hoe kies je een goede dakdekker?

|
Algemeen, Wonen

Tips voor starters: succesvol je eerste huis kopen

|
Algemeen

Tips om een bedrijf te beginnen

|
Algemeen

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

|
Algemeen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!