Online marketing verbeteren doe je makkelijk zelf

07/03/2022
|
234
Online marketing bureau Utrecht

Hoe laat je jouw website opvallen tussen miljarden andere pagina’s? Een goede online marketing is het halve werk. De volgende dingen kun je vrij eenvoudig zelf oppakken.

Meten is weten

Het is verstandig om tools te gebruiken zodat je weet hoe het gaat met je online marketing. Je kunt bijvoorbeeld in de gaten houden hoe vaak je website en social media kanalen worden bezocht en waar mensen precies naar kijken. Aan de hand hiervan kun je bepalen of je misschien meer Instagram-filmpjes moet maken of juist grappige TikToks.

Planning is key

In sommige gevallen is het plannen van promotiemateriaal extra belangrijk. Verkoop je bepaalde producten? Dan weet je dat Kerst en Sinterklaas mensen op zoek zijn naar cadeautjes. Dan is dat de tijd om kortingsacties te bedenken en wellicht meer te investeren in reclamecampagnes. Verkoop je barbecues? Die worden vrijwel alleen gebruikt in de zomer, dus het is logisch om dan in mei volop reclame te maken met hulp van een online marketing bureau in Utrecht!

Verdeel en heers

Ja, in sommige gevallen is het goed om je op één ding te focussen. Dit geldt echter niet voor het promoten van jouw bedrijf, want je wilt tenslotte een zo groot mogelijk bereik creëren. Dat betekent dat je zowel op facebook, Instagram, YouTube én op TikTok aanwezig moet zijn. Door vervolgens de bezoekersaantallen te meten, kun je wel bepalen hoe vaak je iets post. Kijken mensen vooral naar je Instagram, dan moet je daar de meeste tijd in steken.

Gerelateerd nieuws  Expat en game-marketing: Innovatieve strategieën voor dynamische markten

Beheers de kneepjes van SEO

SEO, oftewel Search Enigine Optimization, is belangrijk om je website onder de aandacht te brengen. Door de tekst op een bepaalde manier op te bouwen, kan je website hoger in de zoekresultaten van Google verschijnen. Het gebruiken van goede zoekwoorden en links is zo’n trucje. Heb je een website van WordPress, dan kun je eenvoudig zien welke dingen je in de tekst moet verbeteren. Zo niet, dan kun je een online marketing bureau in Utrecht vragen om je teksten te optimaliseren.

Lees ook Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

online marketing bureau Utrecht

Ga naar een online marketing bureau in Utrecht

Je kunt er ook voor kiezen om je online marketing meteen uit handen te geven aan een online marketing bureau in Utrecht. Zij beheersen de kneepjes van het vak dus de kans op succes is gegarandeerd. Uiteraard kun je ook zelf iemand in dienst nemen die verstand heeft van online marketing.

Lees ook hier onze blog over SEO vs. SEA.

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

Expat en game-marketing: Innovatieve strategieën voor dynamische markten

|
Bedrijf, Dienstverlening

Stijlvolle verpakking voor verschillende producten: tips en tricks

|
Dienstverlening

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

Zonnepanelen. Doen of laten?

|
Dienstverlening
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!