Oefeningen in de sportschool om af te vallen

dieet

Iets wat veel fitgirls tegenwoordig doen: werken met een dieet. Een dieet schema is geschikt voor iedereen die wat kilo’s wil verliezen zonder hongergevoel of dure supplementen. Een dieet is vaak het startpunt van afvallen. Dit gaat op een gezonde manier, zonder honger. Een dieet wordt vaak helemaal op jouw wensen afgestemd. Zo kun je het makkelijk volhouden en heb je geen honger. Er wordt gekeken naar je caloriebehoefte. Hier ga je iets onder zitten. Zo heb je een calorietekort. Je eet voeding die goed vult en die gezond is. Zo heb je ondanks het calorietekort toch geen honger. Je gaat iedere week iets in calorieën terug. Zodra je honger krijgt, ga je weer iets omhoog in je dieet en weet je dat je goed zit. Je hebt het juiste calorieaantal gevonden. Nu is het de kunst om middels het dieet ook nog daadwerkelijk gewicht te verliezen. Dat gaat niet zomaar vanzelf. Voeding is een groot deel, maar het andere deel is sporten. Zorg dat je voldoende beweging krijgt. Je zult zien dat je dan sneller afvalt. Weet je niet goed welke oefeningen je moet doen? In dit artikel geven we je een aantal suggesties.

Squat met stang

De oefening om snel af te vallen: de squat met stang. Dit is een goede oefening om te doen. Doe dit in een set van drie met ieder vijftien herhalingen. Ga het liefst voor een spiegel staan. Zorg dat je jezelf kan zien in de spiegel en zorg ervoor dat je houding goed is. Ook wanneer het zwaar wordt is het van belang om je rug goed recht te houden en te pushen met je benen. Begin je net met deze oefening? Leg dan alleen de stang in je nek zonder gewicht. Ga zo steeds een beetje meer gewicht eraan hangen en blijf jezelf uitdagen. Stel een doel, dat helpt. Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf dat je over een half jaar kan squaten met 40 kilo. Doelen helpen om jezelf tot het uiterste te pushen.

Gerelateerd nieuws  Chinese restaurants in Nederland

Forward stepping lunges

Ook een goede oefening om snel af te vallen: forward stepping lunges. Doe tien herhalingen per kant. Je kunt de forward stepping lunges zo doen, maar je kunt er ook voor kiezen om in allebei je handen een gewichtje vast te houden. Zo maak je de oefening wat zwaarder. Ga rechtop staan en zet je voeten naast elkaar. Laat je handen langs je lichaam hangen. Stap nu steeds met hetzelfde been naar voren en weer terug. Doe dit tien keer en wissel daarna van been. Niet om en om, want dan is het te makkelijk.

Push ups

Een oefening die veel mensen niet leuk vinden: push ups. Doe drie sets van tien herhalingen. Probeer het op je tenen en je handen te doen. Is het te zwaar in het begin? Dan kun je om de houding goed te leren ook ervoor kiezen om te beginnen op handen en knieën.

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

|
Gezondheid

Drie wijntips voor de ultieme vrijmibo

|
Eten en Drinken

Computerwerk nog mogelijk met een whiplash?

|
Gezondheid

Beste manieren om je make-up te verwijderen zonder huidirritatie

|
Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!