Technologische ontwikkelingen in de bouw

28/07/2022
|
50
markforged

In deze blog wordt er geschreven over een onmisbare sector die vandaag de dag belangrijker is dan ooit: de bouw. In deze sector bevinden zich over de laatste jaren een aantal belangrijke technologische ontwikkelingen. Deze technologische ontwikkelingen worden op het gebied van bepaalde onderwerpen nader verklaart.

Gereedschap

Klassiek gereedschap zoals de shop en troffel zijn over de jaren hetzelfde gebleven. Ander gereedschap zoals een zaag is ook hetzelfde gebleven maar wel over de jaren verbeterd. Deze verbeterde en geïnnoveerde gereedschappen behoren tot een andere prijscategorie. Denk maar aan een cirkel- of decoupeerzaag. Deze worden aangedreven door stroom van een accu of stekker. Ook andere machines zijn geïnnoveerd doormiddel van stroom. Denk maar aan een boormachine waarmee je sneller schroeven vast kan zetten of gaten mee kan boren. Al deze innovaties zijn uitgevonden onder het mum van minder moeite en minder tijd.

Materiaal

Zelfs het bouwmateriaal waar gebruik van wordt gemaakt wordt geïnnoveerd. Er wordt gekeken hoe het materiaal nog lichter en sterker kan worden gemaakt. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het gebruik van carbon. Carbon is vijf keer sterker als staal en twee keer zo stijf. Daarnaast is carbon een stuk lichter als staal. Sinds de jaren 90’ wordt carbon veelvuldig toegepast in de bouw. Met name voor reparaties aan bruggen en parkeergarages.

Gerelateerd nieuws  Wat houd SEO in en wat kan het voor uw bedrijf betekenen.

Bouwtekeningen

Bouwtekeningen worden vandaag de dag niet alleen maar op papier getekend maar ook op de computer. Doormiddel verschillende tekenprogramma’s en systemen kunnen er bouwtekeningen worden gemaakt via de computer. Een van de bekendste bouwprogramma’s die wordt gebruikt door architecten in de bouw is Autocad. Een digitale bouwtekening kan sneller en efficiënter worden gemaakt dan een bouwtekening met potlood en liniaal. Daarnaast is de bouwtekening ook makkelijk om te delen met anderen door het bestand simpelweg te mailen. Digitale bouwtekeningen en ontwerpen kunnen vandaag de dag makkelijk en snel tot leven worden gebracht door 3d printers. Markforged biedt kwaliteit 3d printers waarmee je je eigen ontwerp tot leven kunt brengen. Markforged printers zijn in staat om bijzonder sterke producten te maken.

Recent

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

14/09/2023

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

12/09/2023

Zonnepanelen. Doen of laten?

07/09/2023

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

04/09/2023

Een website opstarten voor je bedrijf

23/08/2023

Meer in deze categorie

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

|
Bedrijf

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

|
Bedrijf

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

|
Bedrijf

Een website opstarten voor je bedrijf

|
Algemeen, Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!