Technologische ontwikkelingen in de bouw

28/07/2022
|
184
markforged

In deze blog wordt er geschreven over een onmisbare sector die vandaag de dag belangrijker is dan ooit: de bouw. In deze sector bevinden zich over de laatste jaren een aantal belangrijke technologische ontwikkelingen. Deze technologische ontwikkelingen worden op het gebied van bepaalde onderwerpen nader verklaart.

Gereedschap

Klassiek gereedschap zoals de shop en troffel zijn over de jaren hetzelfde gebleven. Ander gereedschap zoals een zaag is ook hetzelfde gebleven maar wel over de jaren verbeterd. Deze verbeterde en geïnnoveerde gereedschappen behoren tot een andere prijscategorie. Denk maar aan een cirkel- of decoupeerzaag. Deze worden aangedreven door stroom van een accu of stekker. Ook andere machines zijn geïnnoveerd doormiddel van stroom. Denk maar aan een boormachine waarmee je sneller schroeven vast kan zetten of gaten mee kan boren. Al deze innovaties zijn uitgevonden onder het mum van minder moeite en minder tijd.

Materiaal

Zelfs het bouwmateriaal waar gebruik van wordt gemaakt wordt geïnnoveerd. Er wordt gekeken hoe het materiaal nog lichter en sterker kan worden gemaakt. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het gebruik van carbon. Carbon is vijf keer sterker als staal en twee keer zo stijf. Daarnaast is carbon een stuk lichter als staal. Sinds de jaren 90’ wordt carbon veelvuldig toegepast in de bouw. Met name voor reparaties aan bruggen en parkeergarages.

Gerelateerd nieuws  Hoe voorkom je bedrijfsschade door ongedierte?

Bouwtekeningen

Bouwtekeningen worden vandaag de dag niet alleen maar op papier getekend maar ook op de computer. Doormiddel verschillende tekenprogramma’s en systemen kunnen er bouwtekeningen worden gemaakt via de computer. Een van de bekendste bouwprogramma’s die wordt gebruikt door architecten in de bouw is Autocad. Een digitale bouwtekening kan sneller en efficiënter worden gemaakt dan een bouwtekening met potlood en liniaal. Daarnaast is de bouwtekening ook makkelijk om te delen met anderen door het bestand simpelweg te mailen. Digitale bouwtekeningen en ontwerpen kunnen vandaag de dag makkelijk en snel tot leven worden gebracht door 3d printers. Markforged biedt kwaliteit 3d printers waarmee je je eigen ontwerp tot leven kunt brengen. Markforged printers zijn in staat om bijzonder sterke producten te maken.

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Succesvolle buitenreclame met billboard marketing

|
Bedrijf

Het proces wat jouw pakketje aflegt

|
Bedrijf

De opkomst van influencer-marketing: hoe merken samenwerken met influencers om hun doelgroep te bereiken

|
Bedrijf

Het belang van branding voor een luxe tuinarchitect

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!