Is je rijbewijs halen nog nuttig met zelfrijdende auto’s?

10/09/2021
|
102
rijschool Breda

Met Tesla flink actief op de markt om technologische ontwikkelingen naar voren te duwen komen zelfrijdende auto’s steeds dichter in de buurt. Hoewel de software er gedeeltelijk al is, mag je nog niet zomaar je handen van het stuur afhalen om de auto al het werk te laten doen! Zo ver is de technologie nog net niet, en er moeten eerst een hoop tests worden gedaan om dit wel te realiseren. Het is echter niet ondenkbaar dat binnen tien jaar tijd de zelfrijdende auto een groot gedeelte van de markt over begint te nemen. Hoe belangrijk is het nog om een rijbewijs te hebben of te halen met dit in het verschiet?

De problemen met software

Het probleem met software is dat het nooit honderd procent zoals een mens geprogrammeerd kan worden. Allereerst zijn er de duidelijk aanwezige problemen zoals morele dilemma’s. De eeuwige vraag: Als er een situatie ontstaat waarbij de auto bijvoorbeeld jou kan redden of drie overstekende kinderen, en er moet gekozen worden, wat moet de auto dan doen? Verschrikkelijke situaties, maar wel meteen een duidelijk voorbeeld waarom zelfrijdende auto’s nog in behandeling zijn.

Gerelateerd nieuws  Waar ga ik met mijn geld naartoe?

rijschool breda

Je rijbewijs

De kans is dan ook sterk aanwezig dat, hoewel er uiteindelijk zelfrijdende auto’s komen, toch altijd je handen op het stuur moet kunnen hebben wanneer dit nodig is. Wellicht dat de wegen nog wat jaren later aangepast worden en we meer richting een trein of tram-achtige situatie gaan, maar tot die tijd op zijn minst moet je gewoon zelf kunnen rijden. Een rijbewijs zal dan ook gewoon nodig zijn, en bestuurders die volledig autonoom hebben leren rijden hebben het voordeel van ervaring en kennis.

Rijschool Breda

Er is dus geen excuus meer om je rijbewijs niet te halen. Wil je aan de slag, dan kun je bij rijschool Breda nu meteen beginnen. Je kunt traditioneel een rijtraject volgen over meerdere maanden, of een spoedtraject aanvragen waar je in twee weken tijd al klaar kunt zijn en op kunt gaan voor je rijbewijs. Rijschool Breda te ver weg? Zoek een rijschool in de buurt die bij jouw keuzes aan kan sluiten en rekening kan houden met je wensen. Ook de klik met een instructrice is belangrijk, dus let hier op!

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

Zonnepanelen. Doen of laten?

|
Dienstverlening

Nadelen van online reviews

|
Algemeen, Bedrijf

Webhosting, hoe belangrijk is dit voor je website?

|
Bedrijf, Dienstverlening
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!