Nooit meer krassen in vloer

13/03/2021
|
234
Dopjes onder stoel

Krassen op de vloer is ontzettend moeilijk te voorkomen. Soms weet je niet eens waar krassen vandaan komen. Een oorzaak zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat kinderen met speelgoed over de vloer heen gaan wat voor krassen zorgt, maar ook een enthousiaste hond die naar de deur rent als de bel gaat. Misschien ben je het zelf wel doordat je iets te hard een stoel over de grond verschuift. Je hebt geen zin om constant te moeten letten op dat je geen krassen maakt. Heb je wek dopjes onder stoel of banken zitten? Ook hier moet bescherming onder zitten.

 

Vloer beschermen met dopjes onder stoel

Je las net dat dopjes onder stoel kunnen helpen bij het voorkomen van krassen. Deze stoeldoppen kun je aan de onderkant van de stoelpoot bevestigen, dit is heel gemakkelijk om te doen. Buiten dopjes kun je hier ook vloerglijders of vilt voor gebruiken.

 

Eén grote vloerbeschermer

Zijn individuele stoeldopjes je teveel gedoe? Dan kun je ook een groot vloerkleed neerleggen waar stoelen staan. Deze dient dan als een hele grote vloerbeschermer. Het is wel belangrijk dat je niet voor een ruw vloerkleed kiest. Deze zou juist krassen kunnen maken, precies wat je wilt voorkomen.

Gerelateerd nieuws  Kastelen in Nederland

 

Al gemaakte krassen zelf uit de vloer krijgen

Lees je deze blog te laat en heb je al krassen in je vloer zitten, dan zou je dit nog kunnen oplossen. Helaas werkt dit trucje niet bij alle soorten vloeren, maar je kunt het natuurlijk altijd proberen. Heb je een vloer van laminaat of hout dan werkt het in ieder geval wel.

Er is een stappenplan om krassen uit de vloer te halen. Eerst moet je het gebied om de kras heen heel goed schoonmaken. Vervolgens doe je met een wattenstaafje wat olie of was over de kras heen wrijven. Hierna moet je geduld hebben, want dit moet 24 uur intrekken en drogen. Als je al deze tijd gewacht hebt kun je hout stopverf gebruiken om de kras op te vullen.

Voor houten vloeren werkt het net iets anders. Je moet de kras en het gebied eromheen namelijk eerst polijsten met een ruwe schuurspons. Schuur op de kras tot een gelijkmatige oppervlakte ontstaat. De gepolijste kras moet daarna behandeld worden met lak, olie of was. Wat je gebruikt is afhankelijk van waar de vloer origineel mee bewerkt is.

Recent

Wanneer moet je een schoen repareren?

25/06/2024

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Meer in deze categorie

Hoe kies je een goede dakdekker?

|
Algemeen, Wonen

Duurste keuken ter wereld

|
Wonen

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

|
Wonen

Wonen in Limburg, zou je dat wel doen?

|
Wonen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!