Meest voorkomende allergieën

25/04/2022
|
154
lactose vrije producten

Heb jij soms erg veel last van buikpijn of ga je snotteren en hoesten van een bepaald soort voedsel? Dan heb je wellicht een allergie. Er zijn veel allergieën die erg vaak voorkomen, maar veel mensen hebben zelf niet door dat ze hier last van hebben. Dit kan redelijk serieuze gevolgen hebben aangezien je hierdoor permanent last hebt van verschillende soorten klachten. Vermoed jij een allergie te hebben die vaak voorkomt? Lees dan de meest voorkomende allergieën hieronder en zorg er voor dat jij heir geen last meer van hebt!

Gluten

Je hoort de laatste jaren dat gluten vrij eten steeds populairder wordt. Er bestaat ook een hardnekkige mythe dat gluten inherent slecht voor je zijn, maar dit is totaal niet waar. Alleen wie een allergie heeft voor gluten kan hier slecht op reageren. Bij een gluten allergie krijgen mensen vaak buikpijn en een niesaanval van het eten van bijvoorbeeld pasta of rijstproducten.

Lactose

Veel mensen worden op latere leeftijd lactose intolerant. Dit kan ook aan de enzymen liggen. Zo zijn Aziatische mensen vaak veel gevoeliger voor lactose en krijgen zij vaker sneller een lactose intolerantie. Veel wetenschappers zijn van mening dat naarmate iemand ouder wordt zij niet meer de enzymen nodig hebben om melk af te kunnen breken waardoor er een allergische reactie ontstaat. Melk is namelijk vanuit een biologisch standpunt vooral bedoeld voor baby’s. Wanneer je een lactose intolerantie hebt, kun je beter lactose vrije producten eten. Lactose vrije producten zorgen ervoor dat jij nog steeds melk producten kunt eten en bootsen de smaak na zonder dat je meteen last krijgt van je maag en darmen.

Gerelateerd nieuws  Tips om lekker te ontspannen als je niet veel tijd hebt!

lactose vrije producten

Pollen

Je zult hier vaak mensen over horen klagen wanneer het bijna weer zomer en lente wordt. Pollen komen van bloemen af en blijven lang in de lucht hangen. Mensen kunnen hier slecht op reageren wanneer ze gevoelig zijn voor pollen en deze hun neus binnen dringen. Je kan helaas niet veel veranderen aan het hebben van een pollen allergie. Je kunt altijd proberen naar de huisarts te gaan voor medicatie, maar veel mensen kiezen ervoor om toch door te blijven strijden tot dat het pollen seizoen weer over is. Pollen worden vaak ook hooikoorts genoemd en is precies hetzelfde. Hooikoorts of een pollen allergie uit zich dus door het vele hoesten, niezen en traanogen van mensen. Ook krijgen veel mensen een rood hoofd en erge jeuk aan de neus.

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

|
Gezondheid

Computerwerk nog mogelijk met een whiplash?

|
Gezondheid

Beste manieren om je make-up te verwijderen zonder huidirritatie

|
Gezondheid

Marketing trends in de gezondheidssector

|
Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!