Op vakantie in zomer 2021

corona-claim

Sinds de pandemie uitbraak is op vakantie gaan een stuk moeilijker geworden. Gelukkig zijn de vooruitzichten overwegend positief als we kijken naar de komende zomer. Aangezien de vaccinaties in heel Europa heel snel gaan is er een grote kans dat de zomer relatief normaal gaat verlopen. De persconferenties krijgen langzamerhand een steeds meer positieve toon en stapje voor stapje gaat er steeds meer open.

Tegelijkertijd lopen de besmetting hard terug en liggen er steeds minder mensen in het ziekenhuis. Aangezien veel mensen gevaccineerd zijn is het onwaarschijnlijk dat er nog een grote golf aan besmettingen komt. Het is overigens nooit zeker dat corona volledig weg zal blijven aangezien er ook mutaties van het virus opduiken

De invoering van het corona-paspoort

In heel Europa is het de bedoeling dat deze zomer het zogenaamde corona-paspoort wordt ingevoerd. Dit paspoort zou er voor moeten zorgen dat je, mits je aan bepaalde eisen voldoet, vrij kunt reizen in Europa. Een aantal factoren kunnen ervoor zorgen dat jij vrij kunt reizen. Allereerst is een vaccinatiebewijs een factor die ervoor zorgt dat jij je corona-paspoort krijgt.

Gerelateerd nieuws  Voor het eerst op autovakantie, tips! 

Het is ook voldoende als je kortgeleden bent genezen van corona. Als laatste kan je ook een negatieve testuitslagen tonen om te mogen reizen. Je bent dus zeker niet verplicht om je te laten vaccineren. Als jij kunt aantonen dat je geen corona hebt dan kun je dus ook prima reizen komende zomer. Het streven is om het corona-paspoort vanaf 1 juli werkzaam te maken in Nederland.

Een corona claim indienen bij onrecht

Ondanks dat corona langzamerhand steeds minder wordt zijn er nog steeds veel mensen en bedrijven die veel last hebben van de pandemie. Denk bijvoorbeeld aan een aanzienlijke terugloop in de omzet van een bedrijf. Een grote financiële tegenvaller door een coronaboete wordt ook vaak genoemd als negatief effect van de pandemie.

Als je het gevoel hebt dat je ten onrechte een boete hebt gekregen dan kun je een corona claim indienen. Je kunt een corona claim overigens ook indienen als je een grote hoeveelheid gemiste inkomsten hebt door corona. Denk bijvoorbeeld aan de horeca die maandenlang dicht is moeten blijven en daardoor 0 inkomsten had.

corona-claim

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

|
Gezondheid

Succesvolle buitenreclame met billboard marketing

|
Bedrijf

Computerwerk nog mogelijk met een whiplash?

|
Gezondheid

Het proces wat jouw pakketje aflegt

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!