Op vakantie in zomer 2021

corona-claim

Sinds de pandemie uitbraak is op vakantie gaan een stuk moeilijker geworden. Gelukkig zijn de vooruitzichten overwegend positief als we kijken naar de komende zomer. Aangezien de vaccinaties in heel Europa heel snel gaan is er een grote kans dat de zomer relatief normaal gaat verlopen. De persconferenties krijgen langzamerhand een steeds meer positieve toon en stapje voor stapje gaat er steeds meer open.

Tegelijkertijd lopen de besmetting hard terug en liggen er steeds minder mensen in het ziekenhuis. Aangezien veel mensen gevaccineerd zijn is het onwaarschijnlijk dat er nog een grote golf aan besmettingen komt. Het is overigens nooit zeker dat corona volledig weg zal blijven aangezien er ook mutaties van het virus opduiken

De invoering van het corona-paspoort

In heel Europa is het de bedoeling dat deze zomer het zogenaamde corona-paspoort wordt ingevoerd. Dit paspoort zou er voor moeten zorgen dat je, mits je aan bepaalde eisen voldoet, vrij kunt reizen in Europa. Een aantal factoren kunnen ervoor zorgen dat jij vrij kunt reizen. Allereerst is een vaccinatiebewijs een factor die ervoor zorgt dat jij je corona-paspoort krijgt.

Gerelateerd nieuws  Drie belangrijke marketingtermen uitgelegd

Het is ook voldoende als je kortgeleden bent genezen van corona. Als laatste kan je ook een negatieve testuitslagen tonen om te mogen reizen. Je bent dus zeker niet verplicht om je te laten vaccineren. Als jij kunt aantonen dat je geen corona hebt dan kun je dus ook prima reizen komende zomer. Het streven is om het corona-paspoort vanaf 1 juli werkzaam te maken in Nederland.

Een corona claim indienen bij onrecht

Ondanks dat corona langzamerhand steeds minder wordt zijn er nog steeds veel mensen en bedrijven die veel last hebben van de pandemie. Denk bijvoorbeeld aan een aanzienlijke terugloop in de omzet van een bedrijf. Een grote financiële tegenvaller door een coronaboete wordt ook vaak genoemd als negatief effect van de pandemie.

Als je het gevoel hebt dat je ten onrechte een boete hebt gekregen dan kun je een corona claim indienen. Je kunt een corona claim overigens ook indienen als je een grote hoeveelheid gemiste inkomsten hebt door corona. Denk bijvoorbeeld aan de horeca die maandenlang dicht is moeten blijven en daardoor 0 inkomsten had.

corona-claim

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Energie-efficiëntie bij bedrijven

|
Bedrijf

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

|
Gezondheid

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!