Het nieuwste dieet dat steeds bekender begint te worden

water dieet

In de aanloop naar de zomermaanden hoor je het steeds vaker voorbij komen. Mensen willen op hun vakantie en bij activiteiten buiten goed voor de dag komen. Dit is ook vaak de reden dat juist rondom deze maanden mensen veel meer gaan letten op hun gewicht, voeding en sportiviteit. Zoals veel mensen weten zijn er ondertussen honderden, misschien wel duizenden verschillen diëten die ervoor kunnen zorgen dat jij tot je ideale zomerbody of streefgewicht komen. In de afgelopen jaren is een water dieet ook steeds bekender geworden.

Hierbij wordt ingezet op het feit om alle voedingsstoffen uit water te halen en hier de dag door mee te komen. In deze blog zullen we dieper ingaan op deze trend van een water dieet en leggen we je beter uit wat het is. Wel is het van belang dat je zelf onderzoek doet naar de keuze om hiermee aan de slag te gaan en zullen we dus geen aanbevelingen doen.

Wat is een water dieet

Water in een lichaam zorgen ervoor dat alle processen in ons lichaam soepel en snel hun werk kunnen doen. Water is een van de redenen dat je metabolisme stimuleert. Het is zelfs zo erg dat een tekort van 1% ervoor kan zorgen dat al je lichaamsprocessen al naar achter gaan waaronder je metabolisme. Toch is het water dieet voor de rest wel een heftige aanpak om aan de slag te gaan met je gewicht.

Gerelateerd nieuws  Voedingsschema’s

Het originele dieet is namelijk echt een ‘water-only’ aanpak en dit is niet bepaald gezond te noemen. Je kan dit zeker voor één a twee dagen achter elkaar doen, maar hierna ben je zelf je lichaam van binnen aan het slopen. Daarentegen zou je dit dieet wel kunnen zien als een  toevoeging bij normale eetpatroon om bijv. bij elke lunch of diner toch even een groot glas water te drinken.

Gevaarlijke kant van een water dieet

Op het moment dat je als persoon teveel water drinkt kan je te maken krijgen met een watervergiftiging. Dit treedt op als je op een dag meer dan 3 liter water en kan dus averechts werken dan je zou denken. Zie dit dieet dan niet alleen als een los dieet, zoals andere diëten maar meer als een toevoeging bij je huidige eten om toch meer bezig te zijn met gezonde stoffen dagelijks in te nemen. Buiten dit beschermd je dit ook goed tegen het weer en droog je minder snel uit.

 

Recent

Wanneer moet je een schoen repareren?

25/06/2024

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Meer in deze categorie

Tips voor werkende moeders in de marketingindustrie

|
Gezondheid

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

|
Gezondheid

Drie wijntips voor de ultieme vrijmibo

|
Eten en Drinken

Computerwerk nog mogelijk met een whiplash?

|
Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!