Factoren die linkbuilding prijzen beïnvloeden

14/09/2022
|
193
Linkbuilding

Linkbuilding is een complex proces en het is onmogelijk om overal dezelfde prijzen te hanteren. Je moet begrijpen dat er veel factoren zijn die de prijzen voor linkbuilding beïnvloeden. Sommige factoren kunnen je campagne duurder maken dan verwacht, terwijl andere factoren deze goedkoper maken dan verwacht. Het goede nieuws is dat als je weet wat de linkbuilding prijzen beïnvloedt, je het budget kunt inschatten en realistische verwachtingen kunt stellen.

Doelen van de klant

Linkbuilding gaat over meer dan alleen links. Het doel van linkbuilding is om je klant te helpen zijn doelen te bereiken. Het maakt niet uit of dat nu meer verkeer en conversies of betere rankings zijn. Linkbuilding gaat ook over het helpen van de klant om die doelen te bereiken op een manier die ethisch en legaal is. De kosten van linkbuilding variëren door veel factoren, maar het is belangrijk om te begrijpen hoe elke factor de prijs beïnvloedt.

Soort bedrijf

Het type bedrijf waarin je actief bent, kan een aanzienlijke impact hebben op je linkbuilding strategie en de kosten van je campagne. Als je bedrijf een e-commerce retailer is, dan zal het duurder zijn om iemand in te huren om betaalde linkbuilding voor je te doen dan wanneer je een B2B bedrijf hebt. Dit komt omdat veel e-commercesites hoge verlatingspercentages voor winkelwagentjes en lage conversiepercentages hebben. Dit betekent dat ze vaak meer geld moeten investeren in betaalde zoekstrategieën om hun verkeer en verkoop te laten groeien. Omgekeerd hebben B2B-bedrijven doorgaans hogere conversiepercentages dan e-commerce sites. Daarom hebben ze niet zoveel betaalde advertenties nodig om leads te genereren of verkopen te sluiten.

Gerelateerd nieuws  Hoe herken je een echte VOG?

Analyse van linkprofiel

Linkprofiel analyse is een manier om de effectiviteit van je linkbuilding te meten. Het is ook een goede manier om fouten te voorkomen en te begrijpen wat je goed doet. Op deze manier kun je met deze methoden doorgaan in je toekomstige campagnes. Analyse van linkprofielen kan handmatig worden gedaan door alle links die naar je website verwijzen te bekijken. Het kan ook automatisch worden gedaan door een analysetool te gebruiken die domeinen en hun koppeling netwerken bijhoudt. Handmatige analyse is het beste voor grotere sites met duizenden backlinks. Als je echter minder dan 1.000 backlinks hebt, kun je beter voor geautomatiseerde tools kiezen omdat ze minder tijd en moeite kosten.

Concurrentieanalyse

Het is een goed begin om het aantal links dat je ontvangt te vergelijken met het aantal dat je concurrenten hebben ontvangen. Als je meer links krijgt dan je concurrenten dan is dat een geweldig teken. Als de concurrenten echter meer links krijgen dan jij, is het tijd om een ​​serieuze analyse uit te voeren.

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Succesvolle buitenreclame met billboard marketing

|
Bedrijf

Het proces wat jouw pakketje aflegt

|
Bedrijf

De opkomst van influencer-marketing: hoe merken samenwerken met influencers om hun doelgroep te bereiken

|
Bedrijf

Het belang van branding voor een luxe tuinarchitect

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!