Een msds maken draagt bij aan de veiligheid

03/03/2021
|
50
Msds maken

Als je in dienst bent bij een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen, ben je vast goed op de hoogte van de eigenschappen van de stoffen en alle andere benodigde informatie. Jouw werkgever is namelijk verplicht om de relevante informatie te verschaffen en om te zorgen voor een zo veilig mogelijke werkplek. Een msds maken kan bijdragen aan de veiligheid van een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen. Msds staat voor material safety data sheet. In dit msds, wat ook wel veiligheidsinformatieblad wordt genoemd, staat alles wat je moet weten over gevaarlijke stoffen. Zo worden de eigenschappen benoemd en wordt er uitgelegd hoe de stof getransporteerd moet worden. Bij een msds maken dien je ook zaken op te nemen zoals de beschermingsmiddelen die men dient te dragen wanneer er gewerkt wordt met de gevaarlijke stof. Een msds maken is zinvol, omdat hier alle belangrijke informatie over de gevaarlijke stof in staat.

Msds maken is verplicht voor werkgever

Als jij werkgever bent binnen een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen, dien je jezelf aan een hoop veiligheidsvoorschriften en regels te houden. Ook ben je verplicht om alle werknemers te voorzien van de benodigde informatie omtrent het werken met gevaarlijke stoffen. Als werknemer ben je verplicht om van deze informatie op de hoogte te zijn. Omdat werken met gevaarlijke stoffen zowel korte- als lange termijn risico’s met zich meebrengt, zijn er strenge regels waar men zich aan dient te houden. Door de benodigde informatie te verschaffen worden de risico’s zoveel mogelijk beperkt. Dit draagt bij aan een veilige omgeving binnen het bedrijf.

Gerelateerd nieuws  Een bedrijf runnen

Wat zijn gevaarlijke stoffen?

Er zijn een heleboel gevaarlijke stoffen op te noemen. Zo zijn gassen, brandstoffen of chemische producten gevaarlijke stoffen. Maar ook cosmetische producten of verfproducten kunnen gevaarlijke stoffen bevatten. Jouw werkgever is in ieder geval verplicht om je ten alle tijden op de hoogte te stellen als er met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Ook bij stoffen die je in eerste instantie wellicht niet als gevaarlijk zou zien, is de werkgever verplicht om je op de hoogte te stellen van eventuele risico’s.

Recent

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

14/09/2023

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

12/09/2023

Zonnepanelen. Doen of laten?

07/09/2023

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

04/09/2023

Een website opstarten voor je bedrijf

23/08/2023

Meer in deze categorie

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

|
Bedrijf

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

|
Bedrijf

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

|
Bedrijf

Een website opstarten voor je bedrijf

|
Algemeen, Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!