Een bedrijf runnen

11/06/2020
|
127
Personeelszaken

Om zelf een bedrijf te kunnen runnen moet je sterk in je schoenen staan. Er komen veel verschillende dingen bij kijken, daarom een aantal tips voor het kunnen van een bedrijf. Stel jezelf doelen, door doelen te stellen heb je iets waar je naartoe werkt doordat je graag het resultaat wilt behalen. Je mindset is ook belangrijk, door erin te geloven dat het je gaat lukken, lukt het meestal ook. In je onderbewustzijn heb je zelf vaak invloed op gebeurtenissen. Zet je producten op de markt, je kunt het beste product hebben of de beste dienst, maar als mensen je bedrijf op product niet kennen kopen ze het ook niet. Investeer in marketing en breng je product op de markt.  

Personeelszaken

Als je een bedrijf hebt, is het belangrijk dat je werknemers zich op zijn gemak voelen en goed communiceren. Je wilt als de baas liever een van hun zijn dan dat ze allemaal tegen je zijn. Door middel van personeelszaken kan dit al een stuk beter worden. Personeelszaken hebben met van alles te maken zoals: de proeftijd, welke salaris schaal, wat als een personeelslid niet goed functioneert enzovoort. Dit zijn vragen waar je soms geen antwoord op weet, maar gelukkig zijn er genoeg bedrijven waaraan jij je personeelszaken kan uitbesteden. Naast uitbesteden kun je ook advies winnen bij verschillende bedrijven over de personeelszaken. Doordat je van verschillende mensen verschillende verhalen krijgt te horen wat het beste is volgens hun, kun je zelf een afweging maken van wat goed bij je bedrijf past.

Gerelateerd nieuws  Zo maak je recruitment succesvol 

Hoofd personeelszaken

De taken van de afdeling personeelszaken zijn het adviseren, begeleiden en informeren, maar ook het ondersteunen van leidinggevenden en medewerkers op het gebied van arbeidsvoorwaarden en  personeelsbeleid. Als Hoofd Personeelszaken werk je op de afdeling personeelszaken en ondersteun en adviseer je directie en management bij het ontwikkelen en uitvoeren van de P&O strategie van de organisatie. Hiervoor moet je problemen en behoeftes kunnen herkennen en daarvoor oplossingen bedenken. Verder is het als Hoofd Personeelszaken belangrijk dat je nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied van personeel en arbeid in de gaten houdt en deze implementeert in het beleid van de organisatie waarvoor je werkt. Vaak ben je als Hoofd Personeelszaken ook lid van het managementteam en denk je dus mee over het ontwikkelen van de organisatie.

Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “goed functioneren na trauma

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Energie-efficiëntie bij bedrijven

|
Bedrijf

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

|
Bedrijf

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!