Een inbraak voorkomen doe je zo

04/03/2021
|
181
Slotenmaker

Inbraakpogingen komen steeds vaker voor. Het is dan ook belangrijk om jouw huis zo goed mogelijk te beveiligen. Door het opvolgen van een aantal punten kun je de kans op een inbraak verkleinen. Het is belangrijk om altijd je deur af te sluiten als je weggaat of gaat slapen. Je kunt het beste gebruik maken van gecertificeerde sloten met een keurmerk. Een erkende slotenmaker kan deze voor jou monteren. De slotenmaker kan ook de rest van het huis inbraakveilig maken. De ramen worden dan ook voorzien van een slotje. Daarnaast schrikken veel inbrekers van licht. Een goede verlichting bij de voor- en achterdeur helpt dan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een licht met beweegsensor. Het aangaan van het licht schrikt veel mensen af.

Hoe komen inbrekers in jouw huis?

Veel inbrekers kunnen binnen 1 minuut binnen zijn. Meestal zijn ze na 5 minuten ook alweer buiten. Het grotendeel van de inbrekers kiest er trouwens voor om via de achterdeur naar binnen te komen. Hier is de pakkans kleiner dan voor op straat. Maar liefst een derde van alle inbrekers kiest voor de achterdeur. Een kwart komt via ramen binnen en maar een vijfde via de voordeur.

Gerelateerd nieuws  Wat kun je allemaal met pallets?

De meest gebruikte manier van inbreken is door het openbreken van sloten. Dit kan bij zowel een raam als deur gedaan worden. Het gereedschap is meestal een breekijzer of schroevendraaier. Als de inbreker zo binnenkomt, dan zijn de sloten meestal kapot. Je kunt dan het beste een slotenmaker bellen om dit te repareren.

Een slotenmaker kan helpen

Een slotenmaker kan voor jou een inbraakpreventie controle uitvoeren. Hij controleert dan waar eventuele zwakke plekken in jouw huis zich bevinden. De slotenmaker zal deze problemen dan ook voor jou oplossen. Daarnaast is het handig om goedgekeurde sloten te gebruiken. Een goede verlichting in je tuin helpt ook om de kans op een inbraak te verminderen. Verder kun je ervoor zorgen dat het lijkt alsof altijd iemand thuis is. Dit kan gedaan worden door een lamp te gebruiken met een tijdschakelaar. Vermeld tevens nooit op social media dat je op vakantie bent. Inbrekers maken hier vaak gebruik van.

Slotenmaker

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

|
Wonen

Privacy in de tuin

|
Wonen

Een kraan vervangen?

|
Wonen

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

|
Wonen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!