Een aanbouw aan je huis

08/11/2020
|
145
Lening berekenen

Wanneer je al een langere tijd in een huis woont, kan het zijn dat de muren op je af komen. Om het huis groter te maken kiezen veel mensen daarom vaak voor een aanbouw aan het huis. Misschien heb je al een overkapping of een veranda, maar een aanbouw is toch net iets anders. Een aanbouw is echt een verlenging van je huis. Je kunt de aanbouw zo groot maken als jij zelf wilt, zolang de gemeente dit ook toe staat. Je kunt ervoor kiezen om met de aanbouw de keuken of de woonkamer te vergroten, maar je kunt er ook voor kiezen om er een apart gedeelte van te maken. Je zou hier een eetkamer kunnen maken of een gamekamer. Wanneer je kinderen hebt kun je het gebruiken als speelkamer.

Hoe werkt het?

Als eerste zul je moeten kijken wat je precies wilt en moet je meten hoe hoog en hoe breed je de aanbouw wilt. Wanneer dit duidelijk is kun je een aannemer laten komen en een begroting laten maken. Met de begroting kun je zien hoeveel het ongeveer gaat kosten. Een aanbouw kan duur zijn, daarom is het handig om een lening te berekenen. Door een lening te berekenen kun je zien hoeveel je kunt lenen voor het project. Omdat veel mensen niet in een keer het geldbedrag bezitten dat nodig is voor de aanbouw, wordt er vaak voor een lening gekozen. Wanneer alles geregeld is omtrent de geldzaken zoals een lening berekenen en vergunningen aanvragen kan het bouwen beginnen.

Gerelateerd nieuws  Altijd een vervelende situatie

Soorten bouwwerken

Als je je woning gaat uitbreiden, dan kun je kiezen uit drie verschillende soorten bouwwerken. Namelijk een uitbouw, een aanbouw of een bijgebouw. Een uitbouw is een vergroting van een al bestaande ruimte, wat betekent dat de buitenmuur wordt verplaatst. Je kunt bijvoorbeeld je keuken uitbouwen of ervoor kiezen je woonkamer groter te maken. Een uitbouw is de duurste optie van de drie. Neem dit ook mee in de berekening van je lening. Een aanbouw is daarentegen een bouwwerk die aan de bestaande woning wordt geplakt en waar je een afzonderlijke ruimte voor terugkrijgt. De buitenmuren blijven gewoon staan, maar er is wel een verbinding tussen de twee kamers door middel van een deur. Een bijgebouw is vergelijkbaar met een aanbouw, alleen is er dan geen verbinding met het hoofdgebouw. Een bijgebouw kan vastzitten aan het hoofdgebouw, maar dat hoeft niet altijd. Welke optie je ook kiest, het is aan te raden een lening simulatie te doen zodat je weet hoeveel geld je kunt lenen en hoelang je erover zult doen om dat geld ook terug te betalen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

|
Wonen

Een overkapping: wel of niet doen?

|
Wonen

Comfortabel en stijlvol

|
Wonen

Welk hout past nu echt bij jou?

|
Wonen
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!