Duurste keuken ter wereld

17/06/2024
|
269
duurste keuken ter wereld

Iedereen droomt van een prachtige keuken, maar heb je je ooit afgevraagd hoe de duurste keuken ter wereld eruitziet? Wat maakt een keuken zo exclusief en wat kost het om zo'n meesterwerk in huis te hebben? In dit artikel duiken we in de wereld van luxe keukens en ontdekken we wat deze ruimtes tot ware juweeltjes maakt. En misschien belangrijker: wat je betaalt voor zo’n meesterwerk in huis.

Kenmerken high end keuken

Dure keukens vallen onder de high end keukens. Dit type keukens kenmerkt zich door het gebruik van hoogwaardige materialen, zoals marmer, graniet en exclusieve houtsoorten. Gebruik van edelmetalen, zoals goud en diamant, voor handgrepen en afwerkingen dragen bij aan de luxe uitstraling en de kosten. Deze materialen zijn niet alleen duur in aanschaf, maar vereisen ook vakmanschap om ze perfect te installeren. Ook vind je topklasse keukenapparatuur terug, zoals Gaggenau en Sub-Zero. Deze A-merken komen vaak ook vergezeld van een flink prijskaartje. Deze apparaten bieden niet alleen betere prestaties, maar ook innovaties die koken eenvoudiger en leuker maken. Bovendien worden design keukens vaak volledig op maat gemaakt en ingericht precies zoals jij dat wilt. Het inhuren van een gerenommeerde ontwerper, zoals Philippe Starck of Zaha Hadid, kan de kosten drastisch verhogen. Deze designers brengen hun unieke stijl en visie tot leven in je keuken.

high end keuken

Wat is de duurste keuken ter wereld?

De duurste keuken ter wereld is niet op maat gemaakt in een rijke villa, maar kun je gewoon zelf kopen en laten installeren. Het is een Italiaanse keuken van het merk Fiore di Cristallo en kost maar liefst twee miljoen euro. Deze keuken wordt met kristal van Murano en Swarovski afgewerkt en heeft een werkblad van natuursteen. Er zitten koperen handvaten op de kasten en bevat exclusieve Gaggenau keukenapparatuur. De keuken kan zelfs nog duurder uitvallen, wanneer je kiest voor extra’s als een wijnklimaatkast.

Gerelateerd nieuws  Tips om de eetkamer gezellig te maken

Wat is de duurste keuken van Nederland?

Ook binnen Nederland verkopen we dure design keukens. Vrij recent is er een keuken op de markt gekomen van maar liefst een miljoen euro. Designer Maarten van den Hoogen van Hoog Design heeft deze keuken ontworpen met het bedrijf Culimaat. De high-end keuken wordt de Equinox One genoemd en kenmerkt zich door het gebruik van roggenleer, Dalbergia-hout en bladgoud. Bovendien is de achterwand van een speciale soort kalksteen gemaakt en zijn de handvaten van de koelkastdeur ingelegd met diamanten.

Dure constructies

Naast het dure materiaal wordt de prijs van de Equinox One ook bepaald door de constructie van de keuken. Je kunt bijvoorbeeld de keukeneilanden draaien en de hoge keukenkasten kunnen automatisch uit elkaar geschoven worden, zodat je altijd in natuurlijk licht kunt koken. Er is bovendien en hele ondergrondse constructie nodig om de keukeneilanden te bedienen.

Recent

Wanneer moet je een schoen repareren?

25/06/2024

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Meer in deze categorie

Hoe kies je een goede dakdekker?

|
Algemeen, Wonen

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

|
Wonen

Wonen in Limburg, zou je dat wel doen?

|
Wonen

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

|
Wonen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!