Drie belangrijke marketingtermen uitgelegd

25/06/2021
|
67
positionering

Heb je net je eigen bedrijf opgestart en ben je je aan het inlezen over verschillende marketingstrategieën? Dan zul je waarschijnlijk veel termen tegenkomen die je nog niet kent. Vooral niet als je nul ervaring hebt. In dit artikel leggen we drie belangrijke marketingtermen aan je uit.

SEO

Van de term SEO heb je vast en zeker eens gehoord. SEO staat voor search engine optimization. SEO zorgt er in het kort gezegd voor dat een webpagina hoger in google terecht komt. Hoe hoger een webpagina in google terecht komt, hoe meer mensen op deze webpagina zullen klikken. Hoe hoger je bedrijf in google staat, hoe meer concurrentie je ook wegspeelt als bedrijf. Is je website pas te vinden op de 7e pagina van google als mensen googelen naar een product of dienst dat jij ook aanbiedt? Dan zullen weinig mensen je website bezoeken en zullen mensen het product of de dienst al bij een concurrent gekocht hebben.

Er zijn veel SEO technieken die jij als bedrijf toe kunt passen om je website hoger te laten scoren. Een aantal simpele SEO technieken kun je zelf toepassen, maar het is het aller handigste om een bedrijf in te zetten die er binnen no time voor zorgt dat er meer traffic naar jouw website toe gaat.

Positionering

Positionering is een tweede belangrijke marketingterm. Positionering houdt in het kort in dat je aan een product of dienst een groep positieve eigenschappen verbindt. Zo krijgen mensen een prettig gevoel bij jouw product of dienst. Door positionering speel je dus ook een hoop concurrenten weg. Mensen willen alleen nog maar jouw product of dienst vanwege de positieve gevoelens die ze erbij krijgen. Je onderscheidt je dus van andere merken.

Gerelateerd nieuws  Hoe weet je of je trouwjurk bij je past?

Kijk eens naar Cup A soup. Deze zakjes soep worden massaal gekocht. Ze zijn echter zeker niet de goedkoopste, en er zijn dan ook veel concurrenten die hetzelfde aanbieden. Toch kiezen consumenten er voor om de originele Cup A Soup te kopen. Dit komt door de positie die dit merk op de markt heeft. Mensen voelen zich fijner bij Cup A Soup door de bekendheid van het merk, leuke reclames etc. dan dat mensen zich voelen bij onbekendere merken. Je kunt meer lezen over positionering op de website van ombranding.nl.

Influencer marketing

Influencer marketing is een van de belangrijkste marketingstrategieën van dit tijdperk. We leggen het in het kort aan je uit: Een bekende youtuber of instagrammer promoot een product. Doordat mensen op kijken tegen deze bekende persoon zullen ze sneller het product kopen wat de influencer geproot heeft, dan een zelfde soort product van een concurrent wat niet gepromoot is door de persoon waar mensen tegenop kijken.

Lees ook Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

Recent

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

14/09/2023

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

12/09/2023

Zonnepanelen. Doen of laten?

07/09/2023

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

04/09/2023

Een website opstarten voor je bedrijf

23/08/2023

Meer in deze categorie

Zonnepanelen. Doen of laten?

|
Dienstverlening

Nadelen van online reviews

|
Algemeen, Bedrijf

Webhosting, hoe belangrijk is dit voor je website?

|
Bedrijf, Dienstverlening

Veelgebruikte WordPress plug-ins

|
Dienstverlening, Webshop
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!