Drie belangrijke marketingtermen uitgelegd

25/06/2021
|
213
positionering

Heb je net je eigen bedrijf opgestart en ben je je aan het inlezen over verschillende marketingstrategieën? Dan zul je waarschijnlijk veel termen tegenkomen die je nog niet kent. Vooral niet als je nul ervaring hebt. In dit artikel leggen we drie belangrijke marketingtermen aan je uit.

SEO

Van de term SEO heb je vast en zeker eens gehoord. SEO staat voor search engine optimization. SEO zorgt er in het kort gezegd voor dat een webpagina hoger in google terecht komt. Hoe hoger een webpagina in google terecht komt, hoe meer mensen op deze webpagina zullen klikken. Hoe hoger je bedrijf in google staat, hoe meer concurrentie je ook wegspeelt als bedrijf. Is je website pas te vinden op de 7e pagina van google als mensen googelen naar een product of dienst dat jij ook aanbiedt? Dan zullen weinig mensen je website bezoeken en zullen mensen het product of de dienst al bij een concurrent gekocht hebben.

Er zijn veel SEO technieken die jij als bedrijf toe kunt passen om je website hoger te laten scoren. Een aantal simpele SEO technieken kun je zelf toepassen, maar het is het aller handigste om een bedrijf in te zetten die er binnen no time voor zorgt dat er meer traffic naar jouw website toe gaat.

Positionering

Positionering is een tweede belangrijke marketingterm. Positionering houdt in het kort in dat je aan een product of dienst een groep positieve eigenschappen verbindt. Zo krijgen mensen een prettig gevoel bij jouw product of dienst. Door positionering speel je dus ook een hoop concurrenten weg. Mensen willen alleen nog maar jouw product of dienst vanwege de positieve gevoelens die ze erbij krijgen. Je onderscheidt je dus van andere merken.

Gerelateerd nieuws  Online marketing verbeteren doe je makkelijk zelf

Kijk eens naar Cup A soup. Deze zakjes soep worden massaal gekocht. Ze zijn echter zeker niet de goedkoopste, en er zijn dan ook veel concurrenten die hetzelfde aanbieden. Toch kiezen consumenten er voor om de originele Cup A Soup te kopen. Dit komt door de positie die dit merk op de markt heeft. Mensen voelen zich fijner bij Cup A Soup door de bekendheid van het merk, leuke reclames etc. dan dat mensen zich voelen bij onbekendere merken. Je kunt meer lezen over positionering op de website van onwijsmooiedingen.nl/.

Influencer marketing

Influencer marketing is een van de belangrijkste marketingstrategieën van dit tijdperk. We leggen het in het kort aan je uit: Een bekende youtuber of instagrammer promoot een product. Doordat mensen op kijken tegen deze bekende persoon zullen ze sneller het product kopen wat de influencer geproot heeft, dan een zelfde soort product van een concurrent wat niet gepromoot is door de persoon waar mensen tegenop kijken.

Lees ook Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

Recent

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Duurste keuken ter wereld

17/06/2024

Meer in deze categorie

Offline adverteren? Dit kun je doen!

|
Dienstverlening

Wat is logistieke dienstverlening?

|
Dienstverlening

Een arbeidsongeval, en nu?

|
Dienstverlening

Expat en game-marketing: Innovatieve strategieën voor dynamische markten

|
Bedrijf, Dienstverlening
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!