De genezende krachten van redi katun

15/06/2021
|
200
redi katun

Redi katun, ook wel bekend onder de naam rood katoen, is een kruid dat voornamelijk door Surinamers gebruikt wordt. Het kruid heeft verschillende genezende krachten. De plant waar de redi katun van afstamt wordt ongeveer 3 meter hoog. Deze plant wordt voornamelijk gekweekt in tuinen of op het platteland. Redi katun bestaat al langer dan 8000 jaar. Van deze plant kan ook katoen geoogst worden. Van deze katoen kunnen bijvoorbeeld hangmatten gemaakt worden. Het grootste gedeelte van de plant wordt gebruikt om de genezende werking dat de plant bied. De genezende krachten hebben betrekking op uw blaas, baarmoeder en nieren. Bovendien is het ook werkzaam tegen menstruatiepijn. Meer weten over redi katun? Lees dan gerust verder!

 

De naam

De echte naam van de plant is Gossypium barbadense. In het Engels wordt het red cotton genoemd. In het Surinaams is het redi katun. Dit staat in het Nederlands voor rood katoen. Naast de benoemde namen zijn er in Suriname nog veel andere namen voor redi katun. Deze namen zijn: weti katun, blaka katun, jaho khalemeru, mauru, maulu tubulu, maulu ta´mune, lebi poka, lebi katun, bë maáun uwii, kapas wulong, kapok abang, witte katoen, rode katoen, zwarte katoen, West-Indische katoen, Sea Island Cotton.

Gerelateerd nieuws  Goedkopere cadeaus voor baby’s

 

De genezende krachten

Redi katun kunt u voor verschillende lichamelijke kwaaltjes gebruiken. Zo verlaagt redi katun ook uw bloeddruk. Dit heeft te maken met het vocht dat afgedreven wordt. Redi katun bevorderd dus uw nieren en blaas. U zult sneller nierstenen en een blaasontsteking kunnen genezen door de consumptie van redi katun. Bij mensen met een hoge bloeddruk zitten veel verschillende afval stoffen in het bloed. Redi katun reinigt uw bloed ook hierdoor. Redi katun verbeterd de werking van uw nieren. Zo wordt uw urine aanmaak beter en kunnen afvalstoffen makkelijker uitgeplast worden. Zo hoeven er geen afvalstoffen in het bloed vastgehouden te worden. Redi katun kan er ook voor zorgen dat u minder vaak of snel duizelig bent. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat het een bloeddrukverlagend middel is. Bovendien gaat redi katun ook verschillende ontstekingen tegen. Zo gaat redi katun ontstekingen in de blaasm urinewegen en het bloed tegen. Het is ook een traditioneel natuurmedicijn bij een baarmoederontsteking. Bij jeuk aan de geslachtsdelen, vaginale afscheiding of gonorreu wordt een aftreksel van de rode katoenplant gebruikt om mee te wassen. Na een bevalling worden stoombaden bereid om de vagina en baarmoeder te reinigen.

 

redi katun

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

|
Gezondheid

De voordelen van sporten met groepslessen

|
Gezondheid

Manieren om af te vallen

|
Eten en Drinken, Gezondheid

Waarom je bewerkt eten het beste kunt vermijden

|
Gezondheid, Eten en Drinken
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!