De genezende krachten van redi katun

15/06/2021
|
321
redi katun

Redi katun, ook wel bekend onder de naam rood katoen, is een kruid dat voornamelijk door Surinamers gebruikt wordt. Het kruid heeft verschillende genezende krachten. De plant waar de redi katun van afstamt wordt ongeveer 3 meter hoog. Deze plant wordt voornamelijk gekweekt in tuinen of op het platteland. Redi katun bestaat al langer dan 8000 jaar. Van deze plant kan ook katoen geoogst worden. Van deze katoen kunnen bijvoorbeeld hangmatten gemaakt worden. Het grootste gedeelte van de plant wordt gebruikt om de genezende werking dat de plant bied. De genezende krachten hebben betrekking op uw blaas, baarmoeder en nieren. Bovendien is het ook werkzaam tegen menstruatiepijn. Meer weten over redi katun? Lees dan gerust verder!

 

De naam

De echte naam van de plant is Gossypium barbadense. In het Engels wordt het red cotton genoemd. In het Surinaams is het redi katun. Dit staat in het Nederlands voor rood katoen. Naast de benoemde namen zijn er in Suriname nog veel andere namen voor redi katun. Deze namen zijn: weti katun, blaka katun, jaho khalemeru, mauru, maulu tubulu, maulu ta´mune, lebi poka, lebi katun, bë maáun uwii, kapas wulong, kapok abang, witte katoen, rode katoen, zwarte katoen, West-Indische katoen, Sea Island Cotton.

Gerelateerd nieuws  Peuters

 

De genezende krachten

Redi katun kunt u voor verschillende lichamelijke kwaaltjes gebruiken. Zo verlaagt redi katun ook uw bloeddruk. Dit heeft te maken met het vocht dat afgedreven wordt. Redi katun bevorderd dus uw nieren en blaas. U zult sneller nierstenen en een blaasontsteking kunnen genezen door de consumptie van redi katun. Bij mensen met een hoge bloeddruk zitten veel verschillende afval stoffen in het bloed. Redi katun reinigt uw bloed ook hierdoor. Redi katun verbeterd de werking van uw nieren. Zo wordt uw urine aanmaak beter en kunnen afvalstoffen makkelijker uitgeplast worden. Zo hoeven er geen afvalstoffen in het bloed vastgehouden te worden. Redi katun kan er ook voor zorgen dat u minder vaak of snel duizelig bent. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat het een bloeddrukverlagend middel is. Bovendien gaat redi katun ook verschillende ontstekingen tegen. Zo gaat redi katun ontstekingen in de blaasm urinewegen en het bloed tegen. Het is ook een traditioneel natuurmedicijn bij een baarmoederontsteking. Bij jeuk aan de geslachtsdelen, vaginale afscheiding of gonorreu wordt een aftreksel van de rode katoenplant gebruikt om mee te wassen. Na een bevalling worden stoombaden bereid om de vagina en baarmoeder te reinigen.

 

redi katun

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

|
Gezondheid

Computerwerk nog mogelijk met een whiplash?

|
Gezondheid

Beste manieren om je make-up te verwijderen zonder huidirritatie

|
Gezondheid

Marketing trends in de gezondheidssector

|
Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!