Crypto termen voor dummies

05/05/2021
|
64
Crypto news

Voor alle beginners onder ons hebben we deze blog geschreven. In deze blog gaan we de meest gebruikte termen onder cryptocurrency aan het licht brengen en deze uitleggen. Wilt u echter meer weten op crypto? Dan kunt u online gemakkelijk het crypto news volgen om zo steeds meer te leren over crypto news. Door u erin te verdiepen kunt u ook makkelijker het crypto news bijhouden.

 

De begrippen

  • Cryptografie

Crypto betekend letterlijk ‘geheim’ of ‘verborgen’. Hierbij worden berichten zo versleuteld dat alleen de ontvanger en verzender de berichten kunnen zien. Zo kunnen onbevoegde niet bij de gevoelige informatie terecht komen. Deze vorm van beveiliging bestaat uit een combinatie van wiskundige formules, informatica en engineering.

  • Decentralisatie

Bij een gedecentraliseerde structuur is een derde partij niet per se nodig om te functioneren. Dat wil dus zeggen dat er geen tussenpersonen of partijen bij een ontvangst of gift zit. Bij decentralisatie is niemand de baas. Er zijn dus meerdere machines die samen ervoor zorgen dat de transactie volmaakt kan worden. Wanneer er dan een machine gehackt wordt of uitvalt kan de transactie nog steeds doorgaan. Daarom is Bitcoin nog nooit gehackt. Je kunt decentralisatie dus eigenlijk zien als een onafhankelijk netwerk waarin niemand de baas is. Daarnaast is er ook centralisatie. Bij centralisatie ben je afhankelijk van een derde partij. Een voorbeeld hiervan is wanneer u Jantje 10 euro wilt overmaken, kan dit niet zonder de Rabobank als tussenpersoon/tussenpartij.

  • Blockchain
Gerelateerd nieuws  Een gerichte optimalisatie is belangrijk

Blockchain is een database waar informatie opgeslagen kan worden. Bij een Blockchain worden kleine blokjes informatie aan een lange ketting toegevoegd. Elk blokje bevat informatie (prijs, tijd, wallet-adres etc.) over het huidige en vorige blokje. De ketting wordt steeds langer en wordt voor altijd bewaard. Zo kunnen transacties makkelijk herleid worden. U kunt met een blockchain zonder een derde persoon een transactie permanent vast leggen.

  • Bitcoin

Bitcoin is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die ooit gemaakt is. Deze is gebaseerd op cryptografie, decentralisatie en blockchain-technologie. Doordat er bij de Bitcoin een hoeveelheid van coins beschikbaar gesteld worden zal de waarde stijgen van de Bitcoin. Deze hoeveelheid wordt vastgesteld in het begin en kan later nooit meer aangepast worden. Bitcoin kan vergeleken worden met goud doordat Bitcoin schaars is, niet bedrukt kan worden en niet door de overheid gereguleerd wordt. Hierdoor blijft de waarde van Bitcoin steeds veranderen. Je kunt het zien als aandelen of een investering. De prijs wordt bepaald door middel van vraag en aanbod, net zoals bij goud.

 

Crypto news

Recent

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

14/09/2023

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

12/09/2023

Zonnepanelen. Doen of laten?

07/09/2023

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

04/09/2023

Een website opstarten voor je bedrijf

23/08/2023

Meer in deze categorie

Zonnepanelen. Doen of laten?

|
Dienstverlening

Nadelen van online reviews

|
Algemeen, Bedrijf

Webhosting, hoe belangrijk is dit voor je website?

|
Bedrijf, Dienstverlening

Veelgebruikte WordPress plug-ins

|
Dienstverlening, Webshop
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!