Beste manieren om je make-up te verwijderen zonder huidirritatie

16/01/2024
|
221
beste manieren om je make-up te verwijderen zonder huidirritatie

Je make-up laten zitten aan het einde van de dag is een fout die we stiekem allemaal maken. Toch is het enorm belangrijk om je huid te reinigen aan het einde van de dag. Ook is het geen goed idee om de make up even snel met een doekje weg te vegen. Dit kan namelijk de huid beschadigen en op den duur tot vervelende huidproblemen leiden. Er zijn gelukkig betere manieren om je make-up te verwijderen zonder huidirritatie als gevolg. De beste manieren om je make-up te verwijderen komen nu aan bod.

Gebruik een zachte reiniger

Het gebruik van een zachte reiniger is een van de meest beste manieren om je make-up te verwijderen, zonder huidirritatie. Kies een reiniger die aangepast is op jouw huidtype. Breng het aan op een wattenschijfje en veeg voorzichtig de make up van je gezicht. Vervolgens spoel je met lauwwarm water af en dep je de huid droog met een schone handdoek.

Micellair water

Micellair water bevat Kleine moleculen die make-up en ander vuil verwijderen zonder te hoeven wrijven. Breng wat micellair water aan op een wattenschijfje en veeg er voorzichtig mee over je gezicht. Het geeft je huid een fris en gehydrateerd gevoel.

Oogmake-up remover

Oogmake-up is vaak moeilijk te verwijderen met gewone reinigers. Het is daarom aan te raden om een speciale oogmake-up remover te gebruiken. Dit doe je door een kleine hoeveelheid op een wattenschijfje aan te brengen. Vervolgens houd je dit zachtjes tegen je ooglid aan. Reinig hiermee niet beide oogleden tegelijkertijd. Zo voorkom je onnodige wrijving rond de ogen.

Vermijd agressieve producten

Sommige mensen beweren dat alcoholhoudende toners en scrubs de beste manier zijn om make up te verwijderen. Echter blijkt dit een misvatting te zijn, het beschadigt de huid namelijk. Producten als deze drogen je huid uit en leiden tot irritatie. Het is beter om milde, alcoholvrije producten te gebruiken. Zo voorkom je beschadiging van je huid. Ruwe, agressieve producten zijn nooit de oplossing. Zo helpt bijvoorbeeld zacht water bij het krijgen van zacht haar.

Gerelateerd nieuws  Wat helpt tegen snurken?

Je gezicht stomen

Een enorm effectieve methode om je make up te verwijderen is door je gezicht te stomen. Vul een kom met heet water en buig er voorzichtig over met je gezicht. Terwijl je dit doet, leg je een handdoek over je hoofd om de stoom vast te houden. Door je gezicht een paar minuten te laten stomen, zullen je poriën openen. Dit maakt het gemakkelijker om de make up te verwijderen. Je hoeft het daarna alleen nog met een milde reiniger weg te vegen.

Was je gezicht herhaaldelijk

Soms is slechts één keer reinigen onvoldoende om de make up volledig te verwijderen. Als je merkt dat er hier en daar nog resten op je gezicht achterblijven, was je gezicht dan nog eens. Gebruik wederom een milde reiniger en spoel grondig om alle make up reiniger te verwijderen.

Hydrateer na het reinigen

Maak het af met een voedende dagcrème. Het is enorm belangrijk om je huid na afloop te hydrateren. Gebruik een vocht inbrengende crème en breng een flinke hoeveelheid aan. Hydratatie voorkomt het uitdrogen van je huid en houdt de huid gezond.

Dit waren alle beste manieren om je make-up te verwijderen zonder huidirritatie als gevolg! Het verwijderen van make-up zonder je huid te beschermen is dus enorm belangrijk. Het zijn een aantal stappen die je moet nemen, maar uiteindelijk is het allemaal waard.

Recent

Wanneer moet je een schoen repareren?

25/06/2024

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Meer in deze categorie

Tips voor werkende moeders in de marketingindustrie

|
Gezondheid

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

|
Gezondheid

Computerwerk nog mogelijk met een whiplash?

|
Gezondheid

Marketing trends in de gezondheidssector

|
Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!