Audi chiptunen, hoe werkt het?

14/04/2021
|
94
Audi chiptuning

chiptuning ook wel chippen genoemd, het doel is om een efficiëntere verbranding uiteindelijk uit de motor te halen. Er zijn vele voordelen en enkele nadelen aan het chiptunen van een auto. De voordelen zijn groot: Je krijgt voor een paar honderd euro in een middag tussen de tot 30% meer vermogen. Daarnaast gaat je brandstofverbruik met 10 tot 15% omlaag. Dit zijn enkele voorbeelden van de vele voordelen die het audi chiptunen van een auto met zich meebrengt.

Heeft Audi chiptuning nadelen?

Niks is perfect, dus er zitten zeker nadelen aan het tunen. Maar niet alles van de fabeltjes kloppen. Na het chippen stoot je auto over het algemeen niet meer schadelijke stoffen uit, ook slijt je motor er niet sneller van. Wat wel een nadeel schijnt te zijn van audi chiptuning is dat bij een gechip-tunede auto in de stad bougies en zuurstofsensoren vaker moeten worden vervangen. Ook is het verminderde brandstofverbruik niet merkbaar als je je rijstijl aanzienlijk veranderd na de tuning.

Audi chiptuning is erg complex en niet iets wat je zelf wilt gaan doen, of door iemand die niet vakkundig is laten uitvoeren. Een chiptuner past namelijk het motor management van je auto aan. Als hierbij fouten worden gemaakt kan dit betekenen dat de ECU in je auto kapot gaat. Deze motormanagement computer kost al snel boven de 1000 euro. Een goede chiptuner zorgt ervoor dat hij uw auto op goede accu spanning zet. Ook maakt hij een volledige back-up van de oude staat, zodat de motormanagementsoftware altijd kan worden hersteld.

Gerelateerd nieuws  Wordpress: wat is het en hoe begin je?

Wat kost goede Audi chiptuning?

Een professionele stage 1 chiptuning kan tussen de 200 en 400 euro kosten. onder de 200 is het lastig om een goede Audi chiptuning uit te laten voeren met de benodigde kennis, tevens duurt dit 2 tot 4 uur om deze dienst te laten uitvoeren. Ook is er specialiseerde kennis nodig om Audi chiptuning goed uit te voeren. Je kunt chippen met een goedkoop OBD stekertje uit china. Het probleem is dat je daarmee vaak niet de volledige software kunt bereiken, als alles goed gaat, is dit geen probleem. Maar mocht de accu spanning net iets zakken of de computer vastlopen. Kun je met deze apparatuur de ECU niet herstellen en vaak kun je ook geen goede back-ups maken met simpelere tuning apparatuur. Dit kan uiteindelijk zorgen voor negatieve gevolgen, daarom is het aan te raden om dit te laten uitvoeren bij een professioneel bedrijf met genoeg vakkennis.

 

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

Zonnepanelen. Doen of laten?

|
Dienstverlening

Nadelen van online reviews

|
Algemeen, Bedrijf

Webhosting, hoe belangrijk is dit voor je website?

|
Bedrijf, Dienstverlening
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!