Peuters

Peuters

We zijn het allemaal eens geweest; ondeugende peuters. Dit zijn jongere kinderen tussen de 1 jaar en ongeveer 4/5 jaar. De peutertijd is niet helemaal op leeftijd in te delen, maar het is de belangrijke periode voor de ontwikkeling van een kind. In deze periode leren kinderen motorische vaardigheden. Dit zijn vaardigheden zoals rollen, kruipen en lopen. Ze leren ook fijnere motorische vaardigheden.

 

De ontdekkende fase

Veel peuters hebben een ontdekkende fase. Dit wil zeggen dat ze alle uitdagen in het huis gedaan moet hebben. Ze raken bijvoorbeeld alles met hun handen aan, waaruit gevaarlijke momenten kunnen ontstaan. Denk er maar eens over na als deze kinderen een stopcontact aanraken. Zij weten niet wat het betekent, maar ouders krijgen op zo’n moment een paniekaanval, zij weten namelijk wat er kan gebeuren. Het is dus belangrijk als ouder zijnde dat je erg goed op je kind let tijdens deze fase!

 

Peuters willen ook heel erg veel uittesten. Daarom is het belangrijk als ouder om oorzaak en gevolg te koppelen. Je moet voornamelijk heel erg consequent zijn als ouder. Je moet duidelijke opdrachten geven en vooral je niet te druk maken. Je kind zal uiteindelijk echt wil dingen gaan uittesten, waardoor je soms het gevoel hebt dat er geen einde aan komt, maar als een kind alleen maar dezelfde reactie krijgt na een handeling, leert het kind op die manier rekening houden met zijn omgeving en sociale signalen op te vangen.

Gerelateerd nieuws  Verzwaringsdeken bevordert slaapkwaliteit

 

Voor de eerste keer naar school

In Nederland gaan veel peuters rond de leeftijd van 4 jaar voor het eerst naar de basisschool, kleuterschool of dagopvang. Dit zal ervoor gaan zorgen dat de kinderen sociale vaardigheden gaan ontwikkelen en minder last gaan krijgen van scheidingsangst. Kinderen bloeien dus op de basisschool helemaal op tot sociaal klein kindje.

Nu je dit blog hebt gelezen zal je vast denken; ‘ik ga nooit beginnen aan een kind’, maar kinderen zorgen voornamelijk voor heel erg veel geluk en liefde en dat is het belangrijkste wat je kan hebben in het leven, toch?

 

Peuters

Recent

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Psychologie achter kleuren in branding

23/04/2024

Wonen in Limburg, zou je dat wel doen?

22/04/2024

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Meer in deze categorie

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

|
Gezondheid

Bezienswaardigheden in Den Haag

|
Hobby & Vrije tijd

Computerwerk nog mogelijk met een whiplash?

|
Gezondheid

Beste manieren om je make-up te verwijderen zonder huidirritatie

|
Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!