Zo organiseer je een personeelsfeest

27/05/2021
|
81
feestlocatie

Eens in de zoveel tijd is het tijd om al het personeel te verzamelen en de resultaten van het laatste jaar te vieren. Dit kan zijn wegens goede resultaten, het behalen van een mijlpaal of een jubileum. Hoe zorg je dat het personeelsfeest tot een succes wordt gebracht? Dat lees je hier.

1. Kies een externe locatie

Een belangrijk onderdeel van een geslaagd personeelsfeest is de locatie. Het is immers niet inspirerend om een personeelsfeest op de locatie van het bedrijf te houden. De werknemers houden dan het idee dat ze “op het werk” zijn in plaats van een leuk feest. Tenzij je een dusdanig groot bedrijfspand met mooie buitenplaats hebt, is het aan te raden om op zoek te gaan naar een geschikte feestlocatie. Let goed op de capaciteit, de ligging en de extra services van de locatie, zodat alle zorgen uit handen worden genomen en ook jij kunt genieten van het personeelsfeest.

2. Zorg voor een geschikt moment

Het kiezen van een geschikt moment om een personeelsfeest te organiseren is lastiger dan het in eerste instantie lijkt. Je wilt immers dat alle personeelsleden aanwezig zijn op het feest. In het weekend hebben veel werknemers verplichtingen. De kinderen moeten sporten, de tuin moet aangepakt worden of er zijn al andere afspraken gemaakt. Het beste moment voor een personeelsfeest is dus op een werkdag. Ook wil je niet dat al je werknemers de dag na het feest brak zijn. De beste dag voor een dergelijk feest is dus op de vrijdag. Je weet zeker dat je werknemers kunnen, anders hadden ze namelijk gewoon moeten werken.

Gerelateerd nieuws  Waarom verzamelen bedrijven data?

3. Organiseer een leuke activiteit voorafgaand aan het feest

Niet iedereen is een party animal. Het is dus wel zo leuk om los van het feest ook een andere activiteit te organiseren voor de personeelsleden die niet zo van feesten houden. Denk bijvoorbeeld aan een leuke tocht door de Amsterdamse grachten voorafgaand aan het feest. Gelijk een mooie vulling van de rest van de dag, aangezien het echte feest ‘s avonds pas losbarst. Het organiseren van een extra activiteit zorgt er voor dat je er echt een leuk dagje uit van maakt met collega’s en dat iedereen z’n best gaat doen om aanwezig te zijn op het hoogtepunt van het jaar met collega’s.

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Energie-efficiëntie bij bedrijven

|
Bedrijf

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

|
Bedrijf

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!