Zo laat je jouw bedrijf meer opvallen

22/10/2021
|
108

Maak reclame voor je bedrijf of product

Door reclame te maken voor je product of bedrijf krijg je meer naamsbekendheid. Zeker wanneer je een nieuw product op de markt brengt, is reclame maken essentieel voor succes. Er zijn veel manieren om reclame te maken en de kosten lopen dan ook zeer uiteen. Afhankelijk van de branche en doelgroep kies je een vorm van reclame.

Heb je een klusbedrijf en zijn je klanten voornamelijk uit je eigen omgeving? Dan is rotondereclame of een bord langs de weg vaak al een goede start om meer klanten te krijgen. Ben je eventmanager en wil je een nieuw feest promoten? Hang dan bijvoorbeeld posters op in de bushokjes rondom de omgeving van het evenement. Zo zijn er nog tientallen manieren om je nieuwe bedrijf bekend te maken bij de mensen. Een afhaalrestaurant zou bijvoorbeeld ouderwets flyers in de brievenbus van omwonenden kunnen doen. Voor een IT-bedrijf dat als doelgroep ouderen heeft, is flyeren ook de beste tactiek. Denk dus goed na over jouw bedrijf, wat je wilt verkopen en wie je doelgroep is. Probeer je in te leven in je doelgroep, zo kies je de meest effectieve vorm van reclame voor jouw business.

Zet je website bovenaan in Google

Een effectieve marketingstrategie voor bedrijven is om ervoor te zorgen dat de website bovenaan in Google komt te staan. Deze tak van onlinemarketing noemt men SEO, oftewel search engine optimazation. Dit is een vak apart en vergt veel kennis, om die reden besteden bedrijven dit meestal uit aan online-marketingbureaus. Een makkelijkere manier om je website bovenaan in Google te laten staan is door middel van Google Ads. Dit is tevens gerelateerd aan SEO en kan vanwege de complexiteit beter uitbesteedt worden aan specialisten die beschikken over de benodigde tools.

Gerelateerd nieuws  Een eigen onderneming starten

website bovenaan in google

Kom met een tijdelijke actie of aanbieding

Een veel gebruikte tactiek om nieuwe klanten te generen is door middel van promotieacties en tijdelijke aanbiedingen. Het doel van deze acties is puur gericht op het krijgen van nieuwe, terugkerende klanten. De nieuwe klanten die je binnenhaalt via je promotieactie leveren gratis mond-tot-mondreclame op, veruit de beste vorm van reclame. De actie moet dan ook puur daarop gericht zijn en niet op winst maken gedurende de tijd van de aanbieding. Als je quitte speelt of zelfs een beetje winst maakt, is de actie al een succes. Er zijn namelijk maar weinig manieren waarmee je zo effectief gratis reclame maakt.

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Energie-efficiëntie bij bedrijven

|
Bedrijf

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

|
Bedrijf

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!