Wat is een detox kuur?

kuur detox

Heb je last van een zuur lichaam en wil je hier niet langer mee te maken hebben? Dan is het een goed idee om te beginnen met een detox kuur. Deze kuur zorgt ervoor dat je lichaam ontzuurd wordt en heeft onder andere als gevolg dat toxische stoffen worden afgebroken en je gehele lichaam een reset krijgt. In deze blog gaan we dieper in wat een detox kuur precies is en wat je kan doen om hiermee te beginnen.

Wat is het precies en wat moet je doen?

Zoals we al aangaven is een detox kuur een soort ontzuring van je lichaam. In deze periode pas je het voedingspatroon aan en ontdoe je jezelf van alle gifstoffen in je lichaam. Dit kan onder andere door te vasten of door het volgen van een kuur. Bij het volgen van een kuur ga je bepaald voedsel niet of nauwelijks meer eten en vervang je dit met ander voedsel. Voorbeelden hiervan zijn basische voeding, vezelrijke voeding, fruit, sap en smoothies. Daarnaast, geeft deze kuur een boost aan makkelijk afvallen en zorgt het ervoor dat je een veel stralendere huid krijgt.

Gerelateerd nieuws  Aankomen op een gewicht

Waarom zou je een detox kuur volgen?

Er zijn meerdere redenen waarom je een detox kuur zou volgen. Hieronder geven we enkele van deze redenen weer.

Het geeft je een boost in het afvallen

Val jij met moeite af en blijven de kilo's aan je kleven? Heb je verschillende diëten geprobeerd, maar lijkt niets te werken? Dan is een detox kuur misschien iets voor je. Deze kuur zal je helpen met afvallen doordat je een stuk minder eet en vooral veel sapjes eet. De detox kuur bestaat alleen maar uit producten die gezond voor je zijn, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om producten die schade aan je lichaam kunnen toebrengen.

Je zal sneller afkicken van slechte eetgewoontes

Het volgen van een detoxkuur zal ook invloed uitoefenen op je slechte eetgewoontes en kan het zelfs laten verdwijnen.Bij een detoxkuur krijg je namelijk geen suikers, slechte vetten of alcohol binnen en zul je merken dat je minder behoefte naar deze producten krijgt. Hierdoor is het een goede manier om van je suikerverslaving af te komen!

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

|
Gezondheid

De voordelen van sporten met groepslessen

|
Gezondheid

Manieren om af te vallen

|
Eten en Drinken, Gezondheid

Waarom je bewerkt eten het beste kunt vermijden

|
Gezondheid, Eten en Drinken
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!