Select Page

Na de coronapandemie blijkt dat het CBR nog altijd moeite heeft om de achterstanden die het tijdens de coronapandemie heeft opgelopen weg te werken. Het blijkt dat het moeilijk is om goed personeel te vinden. Dit is een probleem dat niet alleen in rijscholensector speelt maar ook daar buiten. Er is een groot tekort aan goed personeel. Dit komt omdat de economie goed draait na de krimp van de coronapandemie. Doordat de overheid daarnaast bedrijven tegenmoed komt met steun kunnen bedrijven personeel behouden zonder dat zij open zijn. Deze combinatie zorgt er voor dat er nu heel veel krapte is op de arbeidsmarkt. Het CBR was er dus van uitgegaan om de opgelopen achterstand dus in te halen. Het blijkt dus nu dat het een lastige opgave is.

Begin nu met rijlessen

Toch hoeft dit slechte nieuws voor velen geen probleem te zijn voor sommige mensen. Mensen die graag willen beginnen met rijlessen bij een rijschool in Geleen kunnen dat gewoon doen. In de eerste maanden kom je als het goed is toch nog niet echt in contact met het CBS op locatie. Dit is dus geen probleem. Zo zul je eerst überhaupt moeten leren hoe je een auto bestudeert. Je bent dan nog niet bezig met het afrijden of de tussentijdse toets. Je kunt dus gewoon beginnen. De verwachting is dat in de toekomst de achterstanden die er zijn bij het CBR stap voor stap worden bijgewerkt. Zo zijn er namelijk wel wat nieuwe mensen aangenomen. Daarnaast zijn ook de vakanties voorbij. Dit betekent dat er weer veel meer mensen beschikbaar zijn die examens kunnen afnemen bij het CBR.

Rijschoolzoeker van het CBR

Wanneer je wilt beginnen bij een rijschool in Geleen is het aan te raden om de rijschoolzoeker van het CBR te gebruiken. Deze rijschoolzoeker rangschikt de rijscholen in jouw buurt namelijk aan de hand van het slagingspercentage. Het slagingspercentage van een rijschool is heel erg handig om te gebruiken. Het geeft namelijk de kwaliteit van de rijscholen aan. Zo weet je zeker dat je in één keer zult slagen. Een groot voordeel is dat je dan vervolgens veel geld zult besparen want de rijlessen zijn best prijzig.

Lees ook:  Een oppas in Zwolle regelen