Voedingsschema’s

Eetschema voor afvallen

Er zijn veel mensen in Nederland die moeite hebben om hun gewicht in balans te krijgen. Voor deze mensen lukt het niet om zelf hun lichaamsgewicht constant te houden, en daardoor zoeken ze externe hulp.  Deze hulp komt meestal van een voedingscoach, dit is iemand die je begeleid in het project en een eetschema voor afvallen maakt. Voor sommige mensen is een voedingsschema dé oplossing! Het klakkeloos volgen van een voedingsschema is een van de manieren om gemakkelijk af te vallen. 

 

De voordelen van een voedingsschema

Als je een voedingsschema hebt, zal dit je een hele hoop tijd besparen. Als je namelijk een voedingsschema hebt, hoef je niet je calorieën bij te houden in een voedingsapp. Voor vele mensen is het geen fijne bezigheid om alle calorieën dagelijks bij te houden. Met een voedingsschema weet je precies hoeveel je per dag binnenkrijgt. Doordat jouw dieet van tevoren door een professional is vastgesteld, is het niet nodig om zelf de voedingsstoffen bij te houden. Je hebt nu veel meer tijd voor in de avond iets leuks te gaan doen! Een voedingsschema met een specifiek doel kan je ook meer rust in jouw hoofd geven. Doordat je een zelfgekozen voedingsschema hebt, eet je ook die dingen die jij het lekkerste vindt. Met een voedingsschema krijg je bovendien wen je aan gezonde gewoontes zoals het drinken van water. Er zitten dus veel voordelen aan een voedingsschema.

Gerelateerd nieuws  Waarom voetverzorging zo belangrijk is

Eetschema voor afvallen

De nadelen van een voedingsschema

Er zijn heel erg veel voordelen, maar ook zijn er een paar nadelen die besproken moeten worden. Het eerste nadeel is dat variantie implementeren in een voedingsschema erg moeilijk is. Je moet je namelijk eigenlijk altijd aan het schema houden. Het is bovendien moeilijk om spontane etentjes te organiseren. Je kent het wel; geen zin om te koken dus je besteld maar een snelle maaltijd. Dit kan helaas niet. Er is discipline nodig. Ook zul je de favoriete snacks gaan missen.  Lekkere, ongezonde snacks passen niet in een afvaldieet. De voorbereiding die je moet treffen is natuurlijk ook een nadeel. Voor de mensen die echt willen afvallen, wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Als je dus graag wilt afvallen, dan zal het je zeker gaan lukken!

 

 

 

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

|
Gezondheid

De voordelen van sporten met groepslessen

|
Gezondheid

Manieren om af te vallen

|
Eten en Drinken, Gezondheid

Waarom je bewerkt eten het beste kunt vermijden

|
Gezondheid, Eten en Drinken
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!