Verlichting

17/02/2022
|
175
Verlichting

Voor een feestje is het ideaal; sfeerverlichting. Er zijn heel erg veel verschillende vormen van licht, denk bijvoorbeeld aan omgevingslicht, biodynamisch licht, zijlicht. Vele mensen weten niet dat er zoveel verschillende vormen bestaan, want licht is licht toch? Toch verschilt biodynamisch licht ontzettend veel van omgevingslicht. Ze kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. In de kunst e bij het maken van foto's gebruiken ze het om extra divisies te creëren. Daarnaast wordt het bij een fotoshoot ook gebruikt om het model beter in zicht te krijgen.

Hoe werkt de zon?

Hoe de zon werkt is heel erg ingewikkeld, maar het is niet onmogelijk en in het kost is het goed uit te leggen. Er is midden in de kern van de zon een hele boel hitte te vinden. Ook is er zwaartekracht te vinden in de zon. Deze twee samen zorgen ervoor dat er constant 4 cellen waterstof samensmelten tot 1 cel helium. Hierdoor ontstaat er licht en wordt er zo dus een lichtbron gecreëerd van de zon. De zon zelf is ook de warmtebron op aarde. In de kern van de zon is het namelijk 15 miljoen graden Celsius. Op de oppervlakte is de zon zo’n 6000 graden Celsius. Zelfs een stuk ijzer zou daar gaan koken.

Gerelateerd nieuws  Op vakantie dicht bij huis

Zonsverduistering

Een zonsverduistering vindt plaats doordat de maan tussen de zon en de aarde gaat staan. Vanaf de aarde gezien schuift de maan dan voor de zon. Het felle zonlicht wordt door de maan tegengehouden, en midden op de dag wordt het dan een paar minuten heel erg donker. De totale zonverduistering duurt 7 minuten. De eerstvolgende zonverduistering vindt plaats in juni 2150, dit kunnen wij dus niet meer meemaken. Er zijn gelukkig wel een heleboel foto’s te vinden van de zonsverduistering. Deze foto’s winnen ook vaak met de fotowedstrijden. Al met al een hele mooie gebeurtenis wat de natuur heeft gevormd.

Verlichting

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Steden worden steeds duurzamer

|
Algemeen, Natuur

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

|
Algemeen, Natuur

De mooiste plekken om te wandelen in Nederland

|
Hobby & Vrije tijd, Natuur

Het afvalprobleem, wat kunnen we eraan doen?

|
Natuur
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!