Select Page

Geschikt personeel vinden is erg belangrijk, maar daarvoor heb je wel genoeg sollicitanten nodig. Je wilt niet té weinig sollicitanten hebben en het risico lopen dat de geschikte kandidaat er niet bijzit. Het vinden van geschikt personeel begint eigenlijk al bij het werven. Hoe zorg je ervoor dat je genoeg geschikte en leuke sollicitanten binnenkrijgt? Kies eens voor originele andere manieren om een vacature te plaatsen. Hieronder geven we je een paar voorbeelden.

Een animatiefilmpje laten maken

Een filmpje is veel leuker om naar te kijken dan een lange vacature tekst, en dat vinden sollicitanten ook! Kijk daarom eens of je een animatiefilmpje kan laten maken. Hiermee zet je het bedrijf echt op de kaart en valt de vacature sneller op dan alle andere. Je laat de sollicitanten zien wat voor innovatief bedrijf jullie zijn. Wie wil daar nou niet werken! Let hierbij wel op dat je gebruik maakt van een professioneel filmpje. Door een animatiefilmpje te laten maken, hoeft niemand binnen het bedrijf hierop te stunten. Dat zorgt voor een nét wat professionelere uitstraling die je nodig hebt om serieuze kandidaten te werven.

animatiefilmpje laten maken

Geef een open sollicitatie dag

Net als bij een open dag voor een school, kan je ook best een open sollicitatie dag houden. Hierbij laat je de kandidaten meteen kennis maken met de cultuur van het bedrijf. Dit is natuurlijk wel het beste om te doen wanneer je meer vacatures open hebt staan. Heb je een kandidaat die je wel graag wilt hebben, maar is die positie misschien toch al gevuld? Dan kan je hem of haar ook even kennis laten maken met een andere vacature. Zo behoud je de beste sollicitanten en vind je sneller de beste persoon voor de baan.

Vraag om op een creatieve manier te solliciteren

Je kunt bij het werven de vraag om creativiteit ook omdraaien. Vraag je kandidaten op een andere en creatieve manier te solliciteren. Hiermee vind je de leuke en gemotiveerde sollicitanten sneller. Vraag of ze een filmpje kunnen opnemen of laat ze zelf een manier bedenken. Een extra pluspunt voor jou: als sollicitanten een filmpje maken weet je ook net wat beter hoe ze overkomen.