Online bieden op een woning

22/10/2022
|
60
makelaar waalwijk

Je bent bezig om je droomhuis te kopen. Bieden op woningen is nog niet zo eenvoudig en dat weet je als geen ander. Vanuit de overheid is er bepaald dat er rond het bieden op een woning meer transparantie moet komen. Als dat gaat gebeuren dan zorgt dat ervoor dat het verloop van het proces van de biedingen voor zowel koper als verkoper inzichtelijker wordt. Een nieuwe tool die daarbij kan helpen is het online bieden. In dit blog alles wat je moet weten over het online bieden.

Samen

De verkoper en de makelaar in Waalwijk of ergens anders beslissen samen of het bod wordt geaccepteerd. Als de woning wordt verkocht door middel van online biedingen dan is dat het geval. Samen bepalen ze een startbedrag en een starttijd. Ze kunnen ook zelf beslissen wanneer de biedingen sluiten. Als je interesse hebt in de woning kan je meedoen door een bod uit te brengen online en daarna krijg je inzicht in het biedingsproces.

Bezichtigen

Toch kan je niet zomaar online wat bieden. Het is wel noodzakelijk dat je de woning hebt bezichtigd en dat je geregistreerd bent bij een aanbiedende makelaar in Waalwijk of ergens anders. Je kunt eventuele voorbehouden als opleverdatum, bouwkundige keuringen of de financiering meegeven aan het bod. Voordat de bieding online sluit kun je je bod nog aanpassen, net zoals al je voorbehouden.

Gerelateerd nieuws  Wat houdt taxatie in?

Inzichtelijk

De prijs kan door online bieden inderdaad makkelijk worden opgedreven, maar je weet wel waar je aan toe bent. Het maakt het hele proces heel inzichtelijk, zowel voor de eventuele koper als de verkoper. Vooral als je een starter bent is dit een heel inzichtelijke manier. Hou er wel rekening mee dat online bieden niet hetzelfde is als een online veiling.

Gunnen

Ook wanneer er online wordt geboden hoeft het hoogste bod niet per se het huis te krijgen. De verkoper mag nog altijd de bieding kiezen waar hij of zij het beste gevoel bij heeft. Dat kan zo zijn omdat het de koper gegund wordt, maar het kan ook zijn omdat de koper het beste voorbehouden heeft.

makelaar waalwijk

Recent

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

14/09/2023

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

12/09/2023

Zonnepanelen. Doen of laten?

07/09/2023

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

04/09/2023

Een website opstarten voor je bedrijf

23/08/2023

Meer in deze categorie

Zonnepanelen. Doen of laten?

|
Dienstverlening

Nadelen van online reviews

|
Algemeen, Bedrijf

Webhosting, hoe belangrijk is dit voor je website?

|
Bedrijf, Dienstverlening

Veelgebruikte WordPress plug-ins

|
Dienstverlening, Webshop
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!