Online bieden op een woning

22/10/2022
|
231
makelaar waalwijk

Je bent bezig om je droomhuis te kopen. Bieden op woningen is nog niet zo eenvoudig en dat weet je als geen ander. Vanuit de overheid is er bepaald dat er rond het bieden op een woning meer transparantie moet komen. Als dat gaat gebeuren dan zorgt dat ervoor dat het verloop van het proces van de biedingen voor zowel koper als verkoper inzichtelijker wordt. Een nieuwe tool die daarbij kan helpen is het online bieden. In dit blog alles wat je moet weten over het online bieden.

Samen

De verkoper en de makelaar in Waalwijk of ergens anders beslissen samen of het bod wordt geaccepteerd. Als de woning wordt verkocht door middel van online biedingen dan is dat het geval. Samen bepalen ze een startbedrag en een starttijd. Ze kunnen ook zelf beslissen wanneer de biedingen sluiten. Als je interesse hebt in de woning kan je meedoen door een bod uit te brengen online en daarna krijg je inzicht in het biedingsproces.

Bezichtigen

Toch kan je niet zomaar online wat bieden. Het is wel noodzakelijk dat je de woning hebt bezichtigd en dat je geregistreerd bent bij een aanbiedende makelaar in Waalwijk of ergens anders. Je kunt eventuele voorbehouden als opleverdatum, bouwkundige keuringen of de financiering meegeven aan het bod. Voordat de bieding online sluit kun je je bod nog aanpassen, net zoals al je voorbehouden.

Gerelateerd nieuws  Alles over bijstandsuitkeringen

Inzichtelijk

De prijs kan door online bieden inderdaad makkelijk worden opgedreven, maar je weet wel waar je aan toe bent. Het maakt het hele proces heel inzichtelijk, zowel voor de eventuele koper als de verkoper. Vooral als je een starter bent is dit een heel inzichtelijke manier. Hou er wel rekening mee dat online bieden niet hetzelfde is als een online veiling.

Gunnen

Ook wanneer er online wordt geboden hoeft het hoogste bod niet per se het huis te krijgen. De verkoper mag nog altijd de bieding kiezen waar hij of zij het beste gevoel bij heeft. Dat kan zo zijn omdat het de koper gegund wordt, maar het kan ook zijn omdat de koper het beste voorbehouden heeft.

makelaar waalwijk

Recent

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Duurste keuken ter wereld

17/06/2024

Meer in deze categorie

Offline adverteren? Dit kun je doen!

|
Dienstverlening

Wat is logistieke dienstverlening?

|
Dienstverlening

Een arbeidsongeval, en nu?

|
Dienstverlening

Expat en game-marketing: Innovatieve strategieën voor dynamische markten

|
Bedrijf, Dienstverlening
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!