Marketing trends in de gezondheidssector

05/12/2023
|
194
gezondheidssector

In de gezondheidssector zijn er verschillende opkomende marketingtrends die belangrijk zijn. Iedere sector heeft zijn bepaalde marketing trends. In deze blog gaan we kijken naar trends in de gezondheidssector.

Concurrentie van retail en telehealth disruptors

Door de covid-19 pandemie is er een nieuwe concurrentiestrijd ontstaan voor gezondheidsorganisaties. Digitale startups richten zich op lucratieve niches en zijn minder gehinderd door verzekeringsprotocollen. Deze nieuwe aanbieders, zoals telehealth-bedrijven die zich specialiseren in gebieden als geestelijke gezondheid, mannen- en vrouwengezondheid, online apotheken, voeding en primaire zorg, vullen de gaten op die achtergelaten zijn door de normale zorgaanbieders. Ook zullen deze uitbreiden en nieuwe innovatie ideeën brengen.

Consumentgerichte content

Tegenwoordig zijn consumenten steeds beter geïnformeerd en gebruiken het internet om onderzoek te doen naar ziekenhuizen, artsen, medicijnen, behandelingen en chirurgische opties. Het is dus belangrijk voor bedrijven in de gezondheidssector om content te creëren die de consument op de eerste plaats zet. Lees in deze blog hoe jouw bedrijf op social media gaat winnen en de aandacht van de consument krijgt.

Patiëntbetrokkenheid

De focus van gezondheidsmarketeers is verschoven van alleen nieuwe patiënten werven naar het betrekken, verzorgen en behouden van bestaande patiënten. Patiënten zoeken tegenwoordig meer informatie, betere toegang tot zorg en transparantie over kosten en opties. Tools die het gemak voor patiënten verhogen, zoals online afsprakenschema’s, tekstberichten, in-app berichtgeving, live chat en sociale betrokkenheid zijn steeds belangrijker aan het worden.

Gerelateerd nieuws  Meest voorkomende allergieën

Meer generatie en multiculturele marketing

Zorgorganisaties die de unieke behoeften van verschillende generaties en culturen begrijpen en hierop inspelen zullen succesvol zijn. Hierbij moet je denken aan het bieden van zorg die rekening houdt met specifieke culturele, generatiegebonden of LGBTQ+ behoeften, wat zorgt voor meer gepersonaliseerde zorg.

Verpakkingen in de gezondheidssector

Verpakkingen spelen ook een belangrijke rol in de marketing trends van de gezondheidssector. Dit komt vooral door de toenemende vraag van duurzaamheid en veiligheid. Bedrijven investeren steeds meer in producten die duurzaam verpakt worden en veiliger zijn. Verpakkingen die bijvoorbeeld kindervriendelijk zijn zullen consumenten eerder kopen.

Bron: www.ecobliss-pharma.com/choose-ecobliss/pharma-packaging-design-and-development

Bron: https://healthcaresuccess.com/blog/healthcare-marketing/9-healthcare-marketing-trends-to-embrace-in-2023.html

Lees ook onze nieuwste blog: stijlvolle verpakking voor verschillende producten: tips & tricks

Recent

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Duurste keuken ter wereld

17/06/2024

Meer in deze categorie

Tips voor werkende moeders in de marketingindustrie

|
Gezondheid

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

|
Gezondheid

Computerwerk nog mogelijk met een whiplash?

|
Gezondheid

Beste manieren om je make-up te verwijderen zonder huidirritatie

|
Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!