Je tapijt reinigen: dat doe je zo

24/05/2022
|
237
tapijtreiniger kopen

Een ongelukje zit in een klein hoekje! Een vlek in jouw tapijt is zo gemaakt. Het kan iedereen overkomen dat een glas rode wijn pontificaal over je mooie tapijtje heen gaat, dat iemand met zijn vuile schoenen over je tapijt heen gelopen of dat het gewoon echt een keertje tijd is om dat stinkende ding eens goed schoon te maken. In deze blog lees je precies hoe jouw tapijt er binnen een mum van tijd weer gloednieuw bij ligt! Omdat niet iedereen een professionele tapijtreiniger wilt kopen, geven beschrijven wij een stappenplan om jouw mooie tapijt weer terug te laten keren naar zijn oorspronkelijke glorie. Lukt het om het vuil binnen de eerste 4 stappen te verwijderen, dan hoef je geen tapijtreiniger machine te kopen.

Stap voor stap een schoon tapijt

Stap 1: Pak die stofzuiger maar uit de kast!

Niet iedereen heeft een tapijtreinigingsmachine of een andere vloerbedekking reiniger tot zijn of haar beschikking. Het schoonmaakproces begint daarom met het stofzuigen van de omgeving. Stofzuig je tapijt grondig of gebruik een mattenklopper als je je tapijt kunt verplaatsen. Vergeet niet de plek te stofzuigen waar je tapijt heeft gelegen en stofzuig zowel de onderkant als de bovenkant van het tapijt grondig.

Stap 2: Tijd om die lelijke vlekken eruit te halen!

Wacht niet te lang met het verwijderen van de meest hardnekkige vlekken. Hoe sneller je het schoonmaakt, hoe groter de kans dat je het daadwerkelijk schoon krijgt! Rode wijn is daar een goed voorbeeld van. Vlekken maak je als volgt schoon:

- Maak de vlekken nat met water.

- Probeer de vlek eerst met keukenpapier of een natte doek zo goed als het kan weg te deppen.

- Heb je te maken met een hardnekkige vlek die je er onder geen beding uit krijgt met deppen, ga dan door naar stap 3.

Gerelateerd nieuws  De badkamertrends 2022

Stap 3: oma’s geheimpje!

Het schoonmaken van het tapijt is in stap 1 en 2 nog niet gelukt. Oké, nog geen reden tot totale paniek! Hier is een lijst met dingen die je in stap 3 kunt proberen.

- Zeepwater: Meng lauwwarm water met zeep en gebruik een spons om de vlek weg te deppen. Werkt een spons niet? Probeer schoonmaken met een tandenborstel (bij voorbaat die van jouw partner of van de veroorzaker van de vlek).

- Afwasmiddel én Azijn: Bestaat die vuile vlek uit vet? Dan meng je 50% azijn en 50% lauw water en doe je daar een paar druppeltjes afwasmiddel bij. Gebruik een spons om de vlek weg te deppen. Spoel daarna goed met water en klaar is kees!

Is dat lelijke ding er nou nog niet uit?! Zie stap 4

Stap 4: Tijd voor het zwaardere geschut: Ammoniak

Beland je in stap 4, dan weet je zeker dat het om een hardnekkige vlek gaat. Maak je klaar voor de strijd met het juiste gereedschap. Trek die schoonmaakhandschoenen en een setje oude kleren maar aan, en bind je haar vast indien nodig. Ben je klaar voor de strijd? Dan voer je de volgende stappen uit.

 

- Neem een natte spons en doe daar een klein beetje ammoniak op. Een paar druppels zouden voldoende moeten zijn. Dep met de spons op de vlek.

- Werkt dit niet? Doe dan rechtstreeks de ammoniak op de vlek en laat het goed inwerken.

- Spoel het tapijt daarna goed uit met lauwwarm water.

Stap 5: Een professionele tapijtreiniger kopen

Heb je te maken met vloerbedekking en wil je deze goed en grondig reinigen? Dan is het echt tijd om een professionele tapijtreiniger of meerdere tapijtreinigers te kopen.

Recent

Wanneer moet je een schoen repareren?

25/06/2024

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Meer in deze categorie

Hoe kies je een goede dakdekker?

|
Algemeen, Wonen

Duurste keuken ter wereld

|
Wonen

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

|
Wonen

Wonen in Limburg, zou je dat wel doen?

|
Wonen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!