Een goede voorbereiding voor een nieuw baantje

05/06/2021
|
99
sales assessment

Tijdens de corona tijden hebben veel mensen moeten switchen van baan. Dit kon te maken hebben met de evenementenbranche die al langer dan een jaar stil staat, maar ook met de horecabranche die in november stil gelegd werd voor een half jaar. Mensen hebben hierdoor een andere baan moeten zoeken omdat zij misschien geen recht meer hadden op een werkloosheid uitkering. Beginnen bij een nieuwe baan kan voor verschillende situaties zorgen waar u misschien al jaren niet meer mee te maken hoefde te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het doen van een sales assessment online om zo uw vaardigheden te meten. Een ander voorbeeld is een sollicitatiebrief schrijven en een gesprek moeten voeren. Wij hebben gelukkig verschillende tips om u het beste voor te bereiden voor deze kwesties. Benieuwd naar deze tips? Lees dan gerust verder!

 

Sales assessment en motivatiebrieven

Voordat u echt op een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd kunt u te maken krijgen met een online sales assessment. Hierbij krijgt u verschillende vragen die van belang zijn bij het beroep waar u naar gesolliciteerd hebt. Een sales assessment kan ervoor zorgen dat uw potentiële baas kan inschatten of u over de nodige vaardigheden of kennis bezit. Om u hier goed op voor te bereiden kunt u het beste online een sales assessment maken als oefening. Zo krijgt u al een beeld van een sales assessment. Verder kunt u uzelf niet voorbereiden omdat de vragen niet van te voren al vermeld worden. Een ander belangrijk puntje is een sollicitatiebrief. Een brief aan uw toekomstige werkgever waarbij u uw interesse toont door middel van uw motivatie en drijfveer te vermelden. U mag altijd een beetje overdrijven in uw motivatiebrief. Daarmee willen we niet zeggen dat u over bepaalde vaardigheden of kennis moet liegen, maar dat u wel mag vermelden dat u extra gemotiveerd bent omdat iets in de vacature bijvoorbeeld erg bij u aansluit of u aanspreekt.

Gerelateerd nieuws  Waarom een VOG aanvragen belangrijk is bij het werken in de logistiek

 

Sollicitatiegesprek

Voor een sollicitatiegesprek kunt u het beste uzelf zo goed mogelijk voorbereiden. Uw eerste indruk is namelijk van belang bij een sollicitatiegesprek. Online staan veel voorkomende vragen die u thuis al kunt beoefenen of het antwoord er al op kunt bedenken. Daarnaast is het erg belangrijk om representatief naar het gesprek te komen. Doe dus geen joggingsbroek aan.

 

sales assessment

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Energie-efficiëntie bij bedrijven

|
Bedrijf

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

|
Bedrijf

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!