Dit zijn de leukste duurzame spullen voor bij je huis

21/02/2022
|
123
houten tuinmeubelen

Steeds meer mensen houden bij het inrichten van hun woning rekening met de duurzaamheid. Door zoveel mogelijk duurzame materialen en producten in je interieur te kiezen, draag je natuurlijk bij aan een beter milieu. Daarnaast hebben natuurlijke materialen vaak een lange levensduur en zijn ze qua uitstraling geschikt voor heel veel interieurstijlen. Voor een duurzamer interieur hoef je daarnaast ook niet altijd ver te zoeken, een duurzaam interieur wordt namelijk steeds populairder. Hoe leuk zou het zijn als deze duurzame en natuurlijke materialen kunt combineren met accessoires of meubels in je interieur? Hieronder zie je een aantal tips voor duurzame spullen voor zowel binnen als buiten!

Voor in het interieur

Bij het uitzoeken van duurzame items voor in je interieur moet je goed kijken naar de materialen van het product en of het bijvoorbeeld gerecycled kan worden. Vermijd bijvoorbeeld, als het mogelijk is, producten die schadelijke stoffen bevatten en kies materialen die duurzaam zijn en lang mee kunnen gaan. Dit is veel beter voor het milieu. Denk hierbij aan meubels van hout of rotan, lampen en accessoires van gerecycled glas of bijvoorbeeld bamboe. Ook kun je kijken naar natuurlijke stoffen zoals katoen of wol en bijvoorbeeld linnen gordijnen. Bovendien zijn het zowel sterke als stevige materialen die lang meegaan. Zo krijg je stevige meubels die het milieu minimaal belasten. Zo kun je zelfs uiteindelijk geld besparen!

Gerelateerd nieuws  Snel wennen in je nieuwe huis, zo doe je dat!

houten tuinmeubelen

Voor je in je tuin

Ook je tuin kun je zo duurzaam mogelijk maken. Je kunt zelf heel simpel beginnen door bijvoorbeeld je eigen groenten, fruit en kruiden in je tuin te laten groeien. Gebruik hiervoor een beetje aarde in je tuin of kies voor een kant-en-klare kas. Ook kun je kiezen voor duurzame verlichting. Ga bijvoorbeeld voor ledverlichting voor buiten of ga voor solarverlichting, voor onder andere tafellampen, tuinspots of hanglampen. Ook zou je eens kunnen kijken naar duurzame houten tuinmeubelen. Houten tuinmeubelen zijn een leuke en ook duurzame toevoeging aan je tuin! Je kunt je houten tuinmeubelen leuk combineren met kussens, een tafel en leuke bloempotten. Zo kun je op een simpele maar toch ook stijlvolle manier een steentje bijdragen aan het milieu!

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

|
Wonen

Een overkapping: wel of niet doen?

|
Wonen

Comfortabel en stijlvol

|
Wonen

Welk hout past nu echt bij jou?

|
Wonen
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!