De laatste trends en ontwikkelingen in SEO

25/05/2023
|
142

SEO (Search Engine Optimization) is een voortdurend evoluerend vakgebied dat bedrijven helpt om beter vindbaar te zijn in zoekmachines zoals Google. In dit artikel gaan we de laatste trends en ontwikkelingen in SEO bespreken, zodat jij op de hoogte blijft van wat er speelt in de wereld van zoekmachineoptimalisatie. Of je nu een kleine ondernemer bent die net begint met SEO of een doorgewinterde freelance marketplaces specialist, deze informatie kan waardevol voor je zijn.

Voice search

Met de opkomst van spraakgestuurde assistenten, zoals Siri, Alexa en Google Assistant, is voice search een steeds belangrijker onderdeel geworden van SEO. Mensen gebruiken steeds vaker hun stem om zoekopdrachten uit te voeren, en dit heeft invloed op de manier waarop zoekmachines informatie presenteren. In plaats van het typen van korte zoektermen, gebruiken mensen vaak natuurlijke, gesproken zinnen. Als bedrijf kun je je content hierop aanpassen door het gebruik van long-tail keywords en het optimaliseren van je website voor voice search.

Mobile-first indexering

Met het groeiende aantal mensen dat internet gebruikt via mobiele apparaten, heeft Google aangekondigd dat ze overstappen naar mobile-first indexering. Dit betekent dat Google de mobiele versie van je website als uitgangspunt neemt om de positie in de zoekresultaten te bepalen. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je website responsive is en goed werkt op verschillende schermformaten. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je content goed leesbaar is op mobiele apparaten en dat de laadsnelheid van je website optimaal is.

Gerelateerd nieuws  Je kunt niet met lege handen op kraambezoek komen

E-A-T

Google hecht steeds meer waarde aan de E-A-T-factor, wat staat voor Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness. Dit betekent dat je als website moet laten zien dat je een autoriteit bent binnen je vakgebied en dat je betrouwbare informatie biedt aan je gebruikers. Je moet daarom hoogwaardige content produceren en eventueel externe bronnen gebruiken om je informatie te ondersteunen. Daarnaast moet je jezelf of je bedrijf profileren als experts binnen je branche, bijvoorbeeld door het delen van kennis via blogs, whitepapers of webinars.

Featured snippets

Featured snippets zijn de korte samenvattingen die bovenaan de zoekresultaten verschijnen en direct antwoord geven op de vraag van de gebruiker. Deze snippets worden steeds prominenter en trekken veel aandacht van mensen die zoekmachine gebruiken. Als je wilt profiteren van deze trend, kun je de content zo structureren dat het gemakkelijk kan worden opgepikt als een featured snippet. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van beknopte en duidelijke antwoorden op veelgestelde vragen in je branche. Met deze trends in gedachten, kun je hoger scoren in zoekmachines. Succes!

Vond je deze blog nou interessant? Bekijk dan ook zeker onze blog over de verschillende banen in de bouw!

Recent

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

14/09/2023

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

12/09/2023

Zonnepanelen. Doen of laten?

07/09/2023

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

04/09/2023

Een website opstarten voor je bedrijf

23/08/2023

Meer in deze categorie

Een website opstarten voor je bedrijf

|
Algemeen, Bedrijf

Een overzicht van diverse kantoorbureaus: kies de beste

|
Algemeen

Hoe je met jouw bedrijf op social media gaat winnen!

|
Algemeen

Tips om thuis vakantie te vieren

|
Algemeen
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!