De beste en slechtst betaalde stages

30/09/2021
|
223
Stage marketing

Ondanks dat een stagevergoeding wettelijk geen verplichting is voor de werkgever, is de gemiddelde stagiair hier maar al te blij mee. Maandelijkse stagevergoedingen kunnen in Nederland grote verschillen hebben. Hoewel de ene stagiair geen stagevergoeding krijgt, kunnen daarentegen sommige stagevergoedingen wel oplopen tot bedragen tussen de €500 en €1600. Daarnaast zijn er ook grote verschillen in stagevergoedingen tussen Mbo, Hbo en universitaire studies. Hieronder worden de beste en slechtst betaalde stages weergegeven per sector in Nederland.

Stage in advocatuur en vastgoed

Vrijwel de best betaalde stages zijn te vinden binnen de advocatuur. Rechtenstudenten krijgen gemiddelde de hoogste stagevergoeding per maand in Nederland. Deze kan gemiddeld wel zo’n €660 zijn. Bovendien zijn de best betaalde bijbanen ook te vinden in de advocatuur. Naast de advocatuur zorgt ook de vastgoedwereld voor goed betaalde stages. Studenten in de vastgoedwereld kunnen gemiddeld op zo’n €560 rekenen. Ook banen in de vastgoedwereld behoren tot de best betaalde banen in Nederland.

Stage in overheid en verzekeringen

Ook de overheid betaalt studenten bovengemiddeld voor hun stages. Studenten die stage lopen in de overheidssector kunnen een stagevergoeding van gemiddeld €595 verwachten. De verzekeringswereld verzekert studenten gemiddeld ook van een prima stagevergoeding. Studenten in deze branche ontvangen een gemiddelde stagevergoeding van zo’n €545 per maand.

Gerelateerd nieuws  Het proces wat jouw pakketje aflegt

Stage marketing

Stage in mode en industrie

Hoewel de modebranche een zeer bruisende en groeiende branche is, zijn studenten in de modesector en in de industriesector ook zeker niet gezegend met een hoge maandelijkse stagevergoeding. In vergelijking tot de advocatuur betaalt deze branche gemiddeld zo’n €335 minder per maand.

Stage in marketing en media

Stages in de marketing kunnen uiteenlopen van meewerken bij PR en communicatie, tot accountmanager. Een student die een stage marketing doet zal een gemiddelde stagevergoeding van zo’n €369 kunnen verwachten. Gemiddeld zijn stages in de marketing dan ook een van de slechtst betaalde stages in Nederland. Naast een stage marketing is een stage in de mediasector ook niet goed betaald. Studenten in deze sector kunnen namelijk een maandvergoeding van zo’n €300 verwachten.

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

Succesvolle buitenreclame met billboard marketing

|
Bedrijf

Het proces wat jouw pakketje aflegt

|
Bedrijf

De opkomst van influencer-marketing: hoe merken samenwerken met influencers om hun doelgroep te bereiken

|
Bedrijf

Het belang van branding voor een luxe tuinarchitect

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!