Breda studentenstad

14/02/2021
|
119
Huurwoningen in Breda

Breda is een bruisende studentenstad. Er zijn veel verschillende hogescholen en universiteiten te vinden. Qua keuze in onderwijs zit je in Breda dus wel goed. Dat er veel mensen studeren in Breda valt ook terug te zien aan de leeftijd van de inwoners. De grootste leeftijdscategorie is namelijk tussen de 20 en 24 jaar. Met meer dan 180.000 inwoners is er ook veel bedrijvigheid aanwezig.

Naast studeren wil je natuurlijk ook zoveel mogelijk uit het studentenleven halen. Er zijn verschillende studentenverenigingen, van gezelligheidsverenigingen tot aan sportverenigingen. Er is voor ieder wat wils. Daarnaast vind je in de binnenstad genoeg Brabantse gezelligheid. Er zijn veel sfeervolle restaurants, cafés en discotheken waar je de avonden goed door kunt komen.

Bezienswaardigheden

Ook zijn er genoeg bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in de stad. De Grote Markt in Breda is daar een van. Dit is een plein in het hart van het centrum. Het staat bekend om de vele gezellige terrassen en restaurants. Daarnaast vinden er vaak evenementen plaats zoals Breda Jazz, Carnaval en Harley dag Breda.

Carnaval is ook voor veel Bredanaren het moment van het jaar om flink feest te vieren en te verkleden. Ieder jaar staat de stad weer op haar kop met veel feesten, gezelligheid en drank.

Gerelateerd nieuws  Hoe ziet wonen in Rotterdam eruit?

De Grote Kerk, gelegen aan de Grote Markt, is het bekendste monument van de stad. Deze kerk wordt ook wel Onze Lieve Vrouwekerk genoemd en is hét symbool van Breda. De kerk heeft veel historie en er liggen zelfs 17 leden van de koninklijke familie begraven. De toren is ruim 97 meter hoog en op 60 meter hoogte heb je een mooi uitzichtpunt met een spectaculair uitzicht over de stad.

In het historisch centrum bevindt zich ook de haven van Breda. Hier varen verschillende rondvaartboten die langs het Spanjaardsgat en vele monumentale panden gaan.

Huurwoningen in Breda

Als je als student een woning zoekt, dan is dit meestal een huurwoning. Huurwoningen in Breda zijn zeer populair aangezien veel jongeren er maar een paar jaar wonen. Daarnaast valt de huurprijs in Breda nog te overzien vergeleken met andere grote studentensteden. Op vergelijking sites vind je een overzicht van alle huurwoningen in Breda.

Huurwoningen in Breda

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

|
Algemeen, Natuur

De ultieme sport motivatie

|
Algemeen, Hobby & Vrije tijd

De diverse wereld van interieurstijlen 

|
Algemeen

Netjes uitzien voor een sollicitatie

|
Algemeen
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!